Nieuws

Apptip van de maand: Eye Chart Pro

0 reacties
Gepubliceerd
20 december 2017

Deze app ondersteunt de bekendste methodes om de visus te meten, zoals ook de NHG-Standaard Visusklachten adviseert: de Snellen-kaart (letters), de Landolt-ringen (C’tjes met openingen) en de E-haken. De app is vooral een aanrader door de zeer handige bediening.

Eye Chart Pro is een app met een enkele functie: het meten van de visus. Nu zal in de meeste spreekkamers een visuskaart aan de muur hangen, maar is de belichting goed? Is er vijf meter afstand tot de kaart? En wat als je thuis de visus wilt meten?

De kracht van de app zit in de bediening. De visustests worden op de iPad getoond, maar de bediening gaat via de iPhone. Via de iPhone selecteert u de gewenste kaart, laat u de gewenste rij oplichten, switcht u naar de volgende rij of ‘randomized’ u eerder geteste symbolen. Ondertussen ziet u op uw iPhone welke letters de patiënt zou moeten zien, inclusief de uitkomst.

Vanzelfsprekend wordt de afstand aangepast aan het formaat van de iPad, dit staat er ook keurig bij. Voor de gebruikelijke afstand van vijf of zes meter moet de iPad in de landscape-modus staan, in de portrait-modus kunt u kiezen voor voor een afstand van 2,3 of 1,9 of 1,3 meter (de aanpassing is automatisch als u een iPad mini gebruikt). Let op: meet dus nooit dichterbij dan 1,3 meter.

Voordelen van deze app: thuis de visus meten is geen probleem, meten in een ruimte kleiner dan zes meter ook niet. De benodigde verlichting is automatisch goed.

Eén ster gaat verloren, omdat de maker van de app geen website heeft en omdat er nog geen Android-versie is. In de app is wel ruimte voor vragen/feedback.

Kortom: de mobiliteit, de flexibiliteit en de zeer handige bediening maken dit een goede en leuke app.

  • Naam Eye Chart Pro
  • Maker Dok LLC
  • Doel Meten van visus op iPad met iPhone als afstandsbediening
  • Platform iOS
  • Prijs Gratis (ook betaalde, uitgebreide versie beschikbaar)
  • Oordeel ***

Reacties

Er zijn nog geen reacties