Main content

Uw diagnose: Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

  • Week 36, 2017
Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

  • Week 31, 2017
Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?

  • Week 22, 2017
Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 56-jarige man heeft niet-jeukende symmetrische laesies op de binnenkant van zijn onderarmen. Hij heeft soortgelijke laesies in de bilnaad, bovenbeen en op de penis. Wat is uw diagnose?

  • Week 14, 2017
Een 56-jarige man heeft niet-jeukende symmetrische laesies op de binnenkant van zijn onderarmen. Hij heeft soortgelijke laesies in de bilnaad, bovenbeen en op de penis. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 53-jarige stratenmaker heeft een langzaam groeiende, iets jeukende plek op zijn linker thoraxhelft. Bij krabben komen er af en toe schilfers en korstjes los. Wat is uw diagnose?

  • Week 1, 2017
Een 53-jarige stratenmaker heeft een langzaam groeiende, iets jeukende plek op zijn linker thoraxhelft. Bij krabben komen er af en toe schilfers en korstjes los. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 71-jarige vrouw komt op het spreekuur met een acuut ontstane, vaste, elastische zwelling links in de hals. Zij heeft geen koorts en is niet ziek. Wat is uw diagnose?

  • Week 49, 2016
Een 71-jarige vrouw komt op het spreekuur met een acuut ontstane, vaste, elastische zwelling links in de hals. Zij heeft geen koorts en is niet ziek. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 70-jarige man presenteert zich met een witte vlek onder op het tandvlees. Hij heeft geen pijn, maar de vlek is ook niet weg te poetsen. Wat is uw diagnose?

  • Week 44, 2016
Een 70-jarige man presenteert zich met een witte vlek onder op het tandvlees. Hij heeft geen pijn, maar de vlek is ook niet weg te poetsen. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een moeder komt op het spreekuur met haar tien dagen oude zoon, die sinds een paar dagen een blaar in zijn rechterlies heeft. Twee kleinere blaartjes zijn reeds verdwenen. Wat is uw diagnose?

  • Week 4, 2016