Main content

Uw diagnose: Een 5-jarig meisje gebruikte vanwege een onfrisse oksel chloorhexidine. Na een week was er een erythemateuze, nattende, crusteuze uitslag die een beetje jeukte. Wat is uw diagnose?

  • Week 44, 2017
Een 5-jarig meisje gebruikte vanwege een onfrisse oksel chloorhexidine. Na een week was er een erythemateuze, nattende, crusteuze uitslag die een beetje jeukte. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 6-jarig jongetje heeft over het hele lichaam multipele rode verdikte plaques met witachtig beslag. De plekken jeuken niet. U ziet de linkerelleboog. Wat is uw diagnose?

  • Week 4, 2017
Een 6-jarig jongetje heeft over het hele lichaam multipele rode verdikte plaques met witachtig beslag. De plekken jeuken niet. U ziet de linkerelleboog. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

  • Week 36, 2017
Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

  • Week 31, 2017
Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?

  • Week 22, 2017
Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 56-jarige man heeft niet-jeukende symmetrische laesies op de binnenkant van zijn onderarmen. Hij heeft soortgelijke laesies in de bilnaad, bovenbeen en op de penis. Wat is uw diagnose?

  • Week 14, 2017
Een 56-jarige man heeft niet-jeukende symmetrische laesies op de binnenkant van zijn onderarmen. Hij heeft soortgelijke laesies in de bilnaad, bovenbeen en op de penis. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 53-jarige stratenmaker heeft een langzaam groeiende, iets jeukende plek op zijn linker thoraxhelft. Bij krabben komen er af en toe schilfers en korstjes los. Wat is uw diagnose?

  • Week 1, 2017
Een 53-jarige stratenmaker heeft een langzaam groeiende, iets jeukende plek op zijn linker thoraxhelft. Bij krabben komen er af en toe schilfers en korstjes los. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 71-jarige vrouw komt op het spreekuur met een acuut ontstane, vaste, elastische zwelling links in de hals. Zij heeft geen koorts en is niet ziek. Wat is uw diagnose?

  • Week 49, 2016
Een 71-jarige vrouw komt op het spreekuur met een acuut ontstane, vaste, elastische zwelling links in de hals. Zij heeft geen koorts en is niet ziek. Wat is uw diagnose?