Main content

Uw diagnose: Een vrouw heeft jeukende blaren op de handrug en knokkels. Ze gebruikt regelmatig alcohol en recent een furadantinekuur. Wat is uw diagnose?

  • Week 5, 2018
Een vrouw heeft jeukende blaren op de handrug en knokkels. Ze gebruikt regelmatig alcohol en recent een furadantinekuur. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een vrouw komt op het spreekuur vanwege pijnaanvallen in de schouder. Zij is al gestopt met fitness en gaan wielrennen, omdat ze tussen de aanvallen door milde pijn had. Wat is uw diagnose?

  • Week 2, 2018
Een vrouw komt op het spreekuur vanwege pijnaanvallen in de schouder. Zij is al gestopt met fitness en gaan wielrennen, omdat ze tussen de aanvallen door milde pijn had. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 18-jarige man heeft in Sri Lanka een wondje (niet pijnlijk) aan de rand van zijn rechtervoet opgelopen dat er al enkele weken zit maar niet wil genezen. Wat is uw diagnose?

  • Week 49, 2017
Een 18-jarige man heeft in Sri Lanka een wondje (niet pijnlijk) aan de rand van zijn rechtervoet opgelopen dat er al enkele weken zit maar niet wil genezen. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 5-jarig meisje gebruikte vanwege een onfrisse oksel chloorhexidine. Na een week was er een erythemateuze, nattende, crusteuze uitslag die een beetje jeukte. Wat is uw diagnose?

  • Week 44, 2017
Een 5-jarig meisje gebruikte vanwege een onfrisse oksel chloorhexidine. Na een week was er een erythemateuze, nattende, crusteuze uitslag die een beetje jeukte. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 6-jarig jongetje heeft over het hele lichaam multipele rode verdikte plaques met witachtig beslag. De plekken jeuken niet. U ziet de linkerelleboog. Wat is uw diagnose?

  • Week 4, 2017
Een 6-jarig jongetje heeft over het hele lichaam multipele rode verdikte plaques met witachtig beslag. De plekken jeuken niet. U ziet de linkerelleboog. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

  • Week 36, 2017
Een 30-jarige man is vorige maand vanuit Brazilië naar Nederland gekomen. Sinds twee maanden heeft hij een licht jeukende afwijking op zijn voet. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

  • Week 31, 2017
Een 12-jarig meisje heeft sinds langere tijd een klein bultje bij het rechteroor waar regelmatig purulente, stinkende afscheiding uit komt. Wat is uw diagnose?

 

Uw diagnose: Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?

  • Week 22, 2017
Een 40-jarige man heeft een snelgroeiende afwijking aan de binnenzijde van de wang. Hij rookt (26 ‘pack years’). De verheven, makkelijk bloedende afwijking is 1 x 1 cm. Wat is uw diagnose?