Vacature Aios-lid Raad van Advies

Geniet jij elke maand van het lezen en beluisteren van H&W-artikelen? En heb je ideeën over hoe de verschillende uitgaven van H&W nog beter kunnen? Solliciteer dan naar de functie van aios-lid.

We zoeken een aios:

  • met affiniteit met (wetenschappelijk) publiceren en communicatie via moderne media
  • met enthousiasme voor de verschillende kanalen van H&W
  • met zicht op wat de lezer en luisteraar wil, met name de aios
  • met goede contactuele eigenschappen

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • het samen met de raad adviseren van de hoofdredacteur en redactiecommissie over het inhoudelijke beleid van H&W
  • het samen met de raad adviseren van het NHG-bestuur over belangrijke beleidsbesluiten van en over de redactie
  • het inbrengen van wensen en ideeën als aios-lid en meebepalen hoe de toekomst van H&W eruit ziet
  • het 2 x per jaar bijwonen van de raadsvergadering in Utrecht

Over de Raad van Advies van H&W

De raad vormt een afspiegeling van de doelgroepen van H&W en bestaat uit huisartsen (in opleiding), onderzoekers, specialisten en deskundigen op het gebied van de gezondheidszorg en wetenschapsjournalistiek. Leden van de Raad van Advies ontvangen een vacatievergoeding. Wegens het eindigen van de zittingstermijn van 1 van de leden, is de Raad van Advies per direct op zoek naar een aios huisartsgeneeskunde als raadslid. Leden van de Raad van Advies hebben een zittingstermijn van maximaal 2 x 3 jaar, die ingaat na officiële benoeming door de Algemene Ledenvergadering. De zittingstermijn van een aios-lid verloopt als de aios officieel huisarts is.

Procedure

De sollicitatiecommissie bestaat uit de hoofdredacteur, de voorzitter/lid van de NHG-Verenigingsraad en de voorzitter/lid van de Raad van Advies van H&W. De benoeming geschiedt op 20 juni 2023 door de Algemene Ledenvergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur van het NHG.

Enthousiast geworden? Solliciteer!

Mail voor 28 april 2023 je motivatiebrief voorzien van een curriculum vitae naar redactie@nhg.org. De sollicitatiegesprekken voor aios-lid vinden plaats op 16 en 17 mei 2023.

Meer weten?

Stuur een mail naar hoofdredacteur dr. Gijs Baaten: g.baaten@nhg.org.

H&W vertaalt actuele huisartsgeneeskundige wetenschap naar de dagelijkse praktijk in korte en prettig leesbare artikelen. H&W publiceert doorlopend en crossmediaal middels een website (henw.org), wekelijkse digitale nieuwsbrief, maandelijkse podcasts en een maandelijkse printeditie. De professionele bureauredactie bestaat uit 8 vaste medewerkers en vele freelancers. Daarnaast is er een redactiecommissie van voornamelijk (gepromoveerde) huisartsen, die de inhoud bepaalt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.