Nieuws

Aangepaste accreditatieregeling voor publiceren in H&W

Gepubliceerd
3 juni 2019
Per 1 mei 2019 zijn de regels voor accreditering bij Huisarts en Wetenschap aangepast, namelijk voor het schrijven, beoordelen en publiceren van een wetenschappelijk artikel. Belangrijkste wijziging is dat reviewers geen accreditatiepunten meer krijgen omdat zij vanwege hun expertise gevraagd worden te beoordelen en dus niet zelf nascholen.
0 reacties

De aanpassing is een besluit van Accreditatie Bureau Cluster 1, het accreditatiebureau voor onder andere huisartsen. Centraal staat of het schrijven of beoordelen bijdraagt aan de eigen scholing van de auteur/referent en harmonisatie van de regels met die van andere beroepsgroepen. De overige afspraken worden gehandhaafd. 

Voor niet eerder gepubliceerde onderzoeksartikelen krijgt de eerste auteur tien punten (de tweede auteur vijf, de overige auteurs twee punten). Voor implementatie, nascholing of beschouwing krijgt de eerste auteur drie punten en de andere auteurs krijgen één punt. Voor een opiniestuk, CATS of PEARLS krijgt de eerste auteur twee punten. Een casuïstiekartikel krijgt één punt. Voor dubbelpublicaties worden geen punten verstrekt omdat deze al gegeven kunnen worden bij de publicatie van het oorspronkelijke artikel.

Het redactiesecretariaat geeft de accreditatiepunten maandelijks door aan het College voor Accreditatie Huisartsen. Publiceren in H&W loont, dus blijf dit doen!

Kijk ook op https://www.henw.org/accreditatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen