Maak kennis met de H&W-redactie

Voor de huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied maken wij Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat en brengen wij een podcast uit. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook updates over NHG-richtlijnen vindt u in H&W, net als nieuws van de vereniging NHG.

Vacature redactielid H&W

Altijd benieuwd naar de nieuwste artikelen in H&W en op HenW.org? Beslist u graag mee over de inhoud? Solliciteer dan op de functie van redactielid Huisarts en Wetenschap.

Redactiebureau

Daisy Dinsbach (secretariaat), Judith Mulder (eindredactie), Susan Umans (eindredactie), Ellen Olbers (webredactie), Annet Sollie (webredactie), Anita Wittebol (office manager), Steven de Kock, Marjolein Oosterom, Wouter Scheen (eindredactie), Margot Scheerder (beeldredactie), Wendy Westerhof (beeldredactie). 

Contact

redactie@nhg.org

Over het NHG

Doelstelling

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Belangrijke doelstelling is de bevordering en ondersteuning van een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening door de huisarts. Het NHG levert een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de beroepsgroep door wetenschap te vertalen naar de huisartsenpraktijk.

Missie

De missie van het NHG luidt: "Het NHG is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen, die als doel heeft een wetenschappelijk gefundeerde uitoefening van de huisartsgeneeskunde in de praktijk te bevorderen."

Vertaling naar de praktijk

Dat doen wij onder andere door het ontwikkelen van richtlijnen en het opzetten en aanbieden van nascholing.

Daarnaast biedt de NHG-Praktijkaccreditering de mogelijkheid de huisartsenpraktijk te laten accrediteren. Dit keurmerk laat zien dat in de praktijk systematisch en continu wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Het NHG geeft bovendien een onafhankelijk wetenschappelijk maandblad uit, Huisarts en Wetenschap.

Uitgever

Bohn Stafleu van Loghum, Postbus 246, 3990 GA Houten

Uitgever: Anouk Middelkamp

Basisvormgeving

Frederik Helfrich, Deventer