Nieuws

App- en webtip Kleine Kwalen

Gepubliceerd
5 augustus 2019
Wie heeft het niet in de spreekkamer liggen: Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk. Dit boek bevat praktische informatie over veelvoorkomende klachten in de dagelijkse praktijk waarvoor vaak geen richtlijnen zijn. Er is nu ook een digitale versie (site en app) van dit boek beschikbaar en die is even waardevol.
0 reacties
Kleine kwalen
© BSL

U kunt deze gebruiken op de computer of de smartphone (via het maken van een icoontje op uw mobiel zoals we eerder uitlegden, zie apptip Haagse nieren).

De informatie is online dezelfde als in het boek, alleen zijn op de site de kwalen uit drie boeken gecombineerd: Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk, Kleine Kwalen bij kinderen en Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen. Het is handig dat de informatie doorzoekbaar is, dat gaat sneller dan bladeren in boeken. Ook wanneer je niet precies weet om welke ziekte/kwaal het gaat, kun je gewoon een trefwoord intypen. Bijvoorbeeld ‘nagel’ bij een nagelafwijking, het zoekresultaat is dan 39 kwalen van ‘brosse nagels’ tot ‘witte stippen en strepen in de nagel’.

De uitgever, BSL, belooft dat elk jaar een groot deel van de informatie wordt geactualiseerd en dat er nieuwe kwalen worden toegevoegd. Zo worden er eind 2019 meer dan 200 kwalen geactualiseerd en worden er 20 nieuwe kwalen toegevoegd.

Wij vinden dit een handige site/app, met name door de zoekmogelijkheden. De site werkt alleen nog niet optimaal, springen naar subkopjes gaat niet zoals het hoort. Wat wel heel goed werkt, en ook een voordeel is ten opzichte van de papieren versie, is dat je de foto’s kunt vergroten.

De site is niet gratis, u moet hiervoor betalen in de vorm van een jaarabonnement. Tip: de eerste maand is gratis, surf naar http://www.kleinekwalen.nl/abonneren/ en klik op proefmaand.

Naam Kleine kwalen
Maker Uitgever BSL, redactie: Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Elbers en Tobias Bonten
Doel Praktische informatie beschikbaar stellen over kleine kwalen in de huisartsenpraktijk
Platform iOS, Android
Prijs Individueel jaarabonnement € 99. Iedere volgende gebruiker in een groepspraktijk betaalt 20% voor het gebruik.
Oordeel ••••

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen