Nieuws

Apptip Medicijnwekker Medapp

Gepubliceerd
1 mei 2020
Medapp is een app die als belangrijkste functie medicatiebewaking heeft. Eigenlijk is het een medicatiewekker, maar dan wel een uitgebreide. Zeker voor mensen die ingewikkelde medicatieschema’s hebben, kan de app een goed hulpmiddel zijn.
0 reacties
MedApp
© MedApp

Met de app kun je bijhouden welke medicatie iemand wanneer inneemt, waarbij de app op het juiste moment een signaal afgeeft. Die momenten zijn zelf in te stellen, ook complexe schema’s zoals een stopweek bij de pil. Duidelijke instructie-video’s laten zien hoe dit werkt.

De medicatiewekker werkt goed en flexibel, al zijn niet alle medicijnen te vinden. Zelf invoeren is dan de oplossing. Opvallend is dat elk medicijn precies moet worden ingevoerd, met de fabrikant erbij. Dit vinden wij niet handig, een volledig generieke naam zou beter zijn.

Verder is de naamgeving van de uitbreidingen niet logisch. Zo zou je verwachten dat je in ‘Dagboek’ ook klachten kunt bijhouden, maar dat moet onder ‘Klachten’. In de apotheekfunctie kun je helaas alleen het middel kiezen, geen aantal of gebruik. Navraag bij de apotheek leert dat dit alleen werkt als er een recept van de huisarts of specialist aan ten grondslag ligt. Het middel moet dus al in de herhaalreceptuur staan.

Medapp is een goed gebouwde medicatiewekker met veel extra’s. De app werkt stabiel en oogt verzorgd.

Naam Medapp
Maker Medapp Nederland BV
Doel Bewaken proces rondom inname medicatie
Platform iOS, Android
Prijs Gratis
Oordeel ●●●●

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen