Nieuws

Apptip Siilo

Gepubliceerd
2 september 2019
Siilo is een gemakkelijk te gebruiken, veilige en zeer bruikbare app voor de communicatie tussen zorgprofessionals zoals collega’s, thuiszorgmedewerkers of aios/opleiders. Het vernieuwende concept van de consultatiefunctie van het onderdeel Prisma geeft de app nog extra waarde.
0 reacties
Siili
© Siilo Holding BV

Gebruikers die zich voor het eerst aanmelden, moeten bewijzen dat ze zijn wie ze zijn, en de app controleert dat vervolgens ook. De app trekt je BIG-registratie na (niet-BIG-geregistreerden kunnen de app wel gebruiken, maar beperkter). Alle berichten worden na dertig dagen verwijderd, tenzij je aangeeft dat je dat niet wilt. Foto’s worden veilig opgeslagen, binnen Siilo en niet in je fotorol. De hele app is ‘end-to-end encrypted’, dat wil zeggen: niet leesbaar voor derden die een bericht onderscheppen.

Het gebruik van de app wijst zich grotendeels vanzelf, al is het even wennen dat je het instellen van bepaalde conversaties (chats) moet bewaren om ze niet te verliezen na dertig dagen. Dat gaat gemakkelijk: in het lijstje met chats op de juiste plaats naar links swipen en kiezen voor de functie ‘keep’.

Verder kun je foto’s die worden meegestuurd ook ‘pinnen’. Ze verschijnen dan in een aparte map en worden niet na dertig dagen verwijderd. Heel handig wanneer je meedoet in chats als de Huisartsen Overleg Groep, waarin veel dermatologiecasussen worden ingebracht. Je kunt lid worden van zo’n groep als een deelnemende collega jou toevoegt.

Een handige optie is verder de Siilo websiteversie voor als je meer moet typen en/of je bestanden vanaf je pc wilt versturen, bijvoorbeeld een SCEN-consultatie. Met de QR-code vanuit de app is deze ook goed beveiligd. De ondersteuning is overigens prima, er wordt over het algemeen snel gereageerd op gebruikersvragen.

Op basis van de faciliteiten van Siilo startte in 2018 een bijzonder initiatief: Prisma (voorheen: MagentaCHC). Je kunt je hiervoor aanmelden via http://www.prisma.team (en daarna moet je wachten op een signaal om toegelaten te worden). Prisma biedt huisartsen de mogelijkheid om toe te treden tot een groepje eerstelijnsgezinde medisch specialisten die vragen en casuïstiek bespreken (zoals tele-orthopedie, tele-psychiatrie, tele-interne of tele-palliatieve zorg). Het idee is simpel, en in de praktijk werkt dit bijzonder goed. Je kunt je eigen complexere casuïstiek laagdrempelig bespreken en dat voorkomt vaak verwijzing. Daarnaast leer je ook van de casussen van collega’s en gaandeweg ontstaat er een doorzoekbaar archief aan vragen. Een bijzondere gebruiksmogelijkheid van Siilo!

Naam Siilo
Maker Siilo Holding BV
Doel Beveiligde communicate tussen zorgverleners
Platform iOS, Android
Prijs Gratis, maar wordt te zijner tijd betaald
Oordeel •••••

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen