Nieuws

Apptip van de toekomst: Clinicards

Gepubliceerd
1 september 2017
Dossier
Deze app illustreert hoe medische apps in de toekomst kunnen worden ontwikkeld. De veelbelovende app heet Clinicards en zit nog in de bètafase (testfase dus), maar wordt al wel ingezet als pilot.
Wat doet deze app? De zorgverlener neemt een abonnement op een beveiligd online platform. Vanuit dat platform kun je patiënten uitnodigen, waarbij je van tevoren modules die voor die patiënt nuttig zijn eenvoudig op hun basisapp installeert. De beschikbare onderdelen zijn: vastleggen van stappen, dagboek, vragenlijsten, drinken, plassen, urineverlies, ECG, slapen, bloeddruk, VAS-score, lastmeter, temperatuur, zuurstofsaturatie, hartslag, oefeningen en eiwitinname. In ontwikkeling zijn: gewicht, DAS28 (reuma), foto, medicatie, moedermelk en voeding baby.
Het vullen van de modules gebeurt deels doordat de patiënt gegevens invoert en deels automatisch. Een moderne telefoon zit immers al vol met sensoren en die kunnen automatisch uitgelezen worden. Er kunnen ook koppelingen worden gemaakt met externe sensoren. In de ziekenhuizen wordt al gewerkt met de Checkme van het bedrijf Viatom; een klein kastje dat als holter kan functioneren maar ook een basis-ECG registreert, evenals zuurstofsaturatie, slaap, temperatuur, stappen en bloeddruk.
Onze ervaringen zijn eigenlijk nog niet te beschrijven, maar we hebben wel van de app mogen ‘proeven’. Zowel de basisapplicatie als de patiëntenapp blinken uit in design en lay-out. Er is aandacht voor privacy, de app maakt duidelijk dat de gegevens die worden ingevoerd met de arts worden gedeeld. Ook is de app goed beveiligd met een pincode of met de vingerafdruksensor van de telefoon. Het concept voelt ‘solide’ en flexibel. Wij denken dat Clinicards met recht een app van de toekomst is.
Naam Clinicards
Maker Synappz
Doel Concept van platform voor zorgverlener en app voor patiënt met meerdere modules, koppelbaar met sensoren, voor het op afstand monitoren
Platform iOS (op dit moment)
Prijs Nog niet bekend
Oordeel Nog niet, maar verwachting *****

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen