Nieuws

Apptip WaarneemApp

Gepubliceerd
28 augustus 2020
De opzet van de WaarneemApp is gericht en functioneel: aanbieden en vinden van waarnemingen. Het gaat daarbij zowel om kort- en langdurige praktijkwaarnemingen als om diensten op een huisartsenpost. Een vraag- en aanbodapp dus, gebouwd door (huis)artsen en met de insteek gratis voor aanbieders en plaatsers, nu en in de toekomst.
0 reacties
Waarneemapp
© Waarneemapp

De WaarneemApp is aantrekkelijk vormgegeven in een eenvoudig, haast nihilistisch ontwerp en heeft een zachte, frisse kleurstelling. Je komt meteen binnen bij de belangrijkste lijst: de aangeboden waarnemingen. Deze lijst is op verschillende manieren te sorteren. Het thuisadres vastzetten lukt nog niet, maar hieraan wordt gewerkt. Het is mogelijk om notificaties te krijgen wanneer nieuwe waarnemingen worden geplaatst (alleen in de app, niet op de site).

Het zoeken naar een waarneming verloopt gestructureerd: op maximale afstand van een in te voeren postcode, datum, dagen van de week, soort (dagwaarneming, vaste periode of dienst) en minimale prijs. De zoekresultaten worden onder elkaar getoond, maar helaas niet op een kaartje. Terugklikken naar de zoeklijst kan ook nog niet.

Als je reageert op een waarneming is er een chatfunctie met de plaatser, waarbij de historie van de chats wordt gelogd. Handig om gemaakte afspraken later na te kijken. Het plaatsen van nieuwe aangeboden waarnemingen gaat intuïtief met het ‘plus’-knopje.

Er is een uitgebreid colofon. Hierin staat dat je alleen kunt deelnemen door uitnodiging, ofwel door een collega, ofwel door de makers zelf, na identificatie. In het colofon staat verder dat er nu 4 mensen werken aan de WaarneemApp, een samenvoeging met Waarneemhulp. De app is ontwikkeld als spin-off van Medischescholing.nl en Auxillio.nl. Er is een uitgebreide privacyverklaring en de makers zijn goed bereikbaar via de mail. De FAQ’s zie je pas als je een mail wilt sturen, dat zou handiger zijn daarvóór.

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de app. Bij navraag over het verdienmodel geven de makers aan alleen uit de kosten te willen komen en dat kan bijvoorbeeld door grote organisaties tegen een vergoeding toegang te geven tot een organisatieaccount met een eigen omgeving.

Dit is een functionele en nuttige app die op een fraai vormgegeven manier doet wat hij moet doen: bemiddelen tussen vraag en aanbod van waarnemers. Er zijn op dit moment (augustus 2020) 6500 geregistreerde gebruikers. Het is de vraag of deze app dé centrale oplossing gaat worden waar iedereen op zit te wachten en of deze kan concurreren met lokale whatsapp-groepen, Telegram, Slack, initiatieven op Facebook en commerciële oplossingen zoals waarneembemiddeling.nl.

Naam WaarneemApp
Maker Kasper Maltha en Mark Schneijderberg (huisartsen)
Doel Aanbieden en vinden van waarnemingen, door huisartsen en voor huisartsen
Platform iOS, Android, als app en als website
Prijs Gratis
Oordeel ●●●●

Update augustus 2020

De LHV gaat samenwerken met de WaarneemApp: alle waarnemingen van de LHV gaan via de WaarneemApp lopen. Kijk op LHV.nl voor meer informatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen