Nieuws

Bekkenbodemapp

Gepubliceerd
2 april 2020
De bekkenbodemapp biedt informatie over en ondersteuning bij bekkenbodemoefeningen. De app is gemaakt door het ProFundum instituut, met financiële ondersteuning van een groep bekkenfysiotherapeuten, sponsoren en de appbouwer (4net).
0 reacties
Bekkenbodemapp
© ProFundum Instituut

Het menu is overzichtelijk, maar (te) uitgebreid. Sommige zaken kunnen weg, bijvoorbeeld de sectie nieuws met twee verouderde items en de agenda met activiteiten uit 2016. De blog is goed gevuld met persoonlijke en informatieve stukjes geschreven door Marijke Slieker, oprichtster van Profundum en gepromoveerd bekkenfysiotherapeut.

De items ‘Bekkenbodem’ en ‘Oefenaudio’ vormen de kern met goede, eenvoudige informatie over de werking van de bekkenbodem en klachten zoals urine- en ontlatingsverlies. En natuurlijk de bekkenfysio-oefeningen met zowel uitleg in tekst als in heldere audio-fragmenten, die in lijn zijn met oefeningen op Thuisarts.nl. In een stappenplan wordt uitgelegd hoe je kunt ontdekken of je moet oefenen met versterken of juist met ontspannen van de bekkenbodem. Een sterk punt is dat de bekkenfysiotherapeut die behandelt, oefeningen op maat kan klaarzetten voor de patiënt.

Verder biedt de app specifieke informatie voor vrouwen, zwangeren, mensen met bekkenpijn en voor mannen. ‘Bekkenfysio in de regio’ laat alle bekkenbodemfysiotherapeuten per provincie zien, maar dit lijkt helaas niet helemaal compleet. Wij missen hier een kaart om makkelijker te zoeken. Hetzelfde geldt voor de adressenlijst met zwangerfit-therapeuten. Tenslotte is er nog een verzamelhoofdstuk met wat plaatjes en video’s, alsmede een overzicht van de sponsoren en een contactpagina.

Wij vinden de bekkenbodemapp qua informatie en oefeningenaanbod een absolute aanrader. Mensen met bekkenbodemproblemen kunnen hiermee zelf aan de slag. De app biedt veel nuttige informatie maar kan op een aantal punten verbeterd worden.

Naam Bekkenbodem
Maker Profundum Instituut
Doel Informatie over en ondersteuning bij bekkenbodemoefeningen
Platform website, iOS, Android
Prijs Gratis
Oordeel ●●●●

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen