Nieuws

Casuïstiekprijs 2018 naar ‘Trombofilie en anticonceptie’

Gepubliceerd
27 december 2018
Het artikel ‘Trombofilie en anticonceptie – meer mogelijk dan gedacht’ van Joyce Nouwens en collega’s won de Casuïstiekprijs 2018 voor de beste casuïstiek van het afgelopen jaar in Huisarts en Wetenschap. Hoofdredacteur Ivo Smeele reikte de Casuïstiekprijs uit tijdens het NHG-Congres op 9 november 2018 in Den Haag.
0 reacties

De prijs ging dit jaar naar Joyce Nouwens en collega’s vanwege de impact van deze klinische les. De auteurs zetten de positie van de huisarts in de anticonceptiezorg heel duidelijk neer, op dit terrein kan de huisarts het verschil maken. Het artikel biedt houvast, is vlot geschreven en maakt een praktisch onderscheid dat ook nog eens is neergezet in heldere, handzame tabellen. Smeele: ‘In het artikel is goed naar de diverse richtlijnen gekeken, naar de discrepanties daartussen, en er zijn voor de praktijk concrete adviezen geformuleerd die maandagochtend direct toepasbaar zijn.’

Drie artikelen kwamen in aanmerking voor de Casuïstiekprijs: naast het artikel van Nouwens en collega’s waren dat ‘Het hymen, een delicate kwestie’ van Annemarie Semeijn en Ingrid Elfering, en ‘Een kind met een meningokokkensepsis’ van Laura Andriessen en Angelique Boers.

Literatuur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen