NHG Forum

De kracht van Thuisarts.nl [Column]

Gepubliceerd
27 december 2019
Met het NHG-folderrek startte het NHG 25 jaar geleden met schriftelijke patiënteninformatie als ondersteuning van de mondelinge voorlichting tijdens het consult. Drie jaar later kwamen daar de NHG-patiëntenbrieven bij. Inmiddels zijn de folders en brieven verdwenen, aanvankelijk tot verdriet van een deel van de huisartsen. Sinds maart 2012 is al deze patiënteninformatie opgenomen in de NHG-publiekswebsite Thuisarts.nl.
0 reacties
Ton Drenthen
© Margot Scheerder

Inmiddels is Thuisarts.nl niet meer weg te denken uit de (huisartsen)zorg. Huisartsen en medisch specialisten geven aan dat een consult vaak beter verloopt als mensen zich vooraf informeren op Thuisarts.nl. Ook gebruiken zij de website tijdens het consult en nemen ze een link op bij e-consulten.

Met meer dan 500 onderwerpen verdeeld over ruim 1100 situaties vanuit het perspectief van de patiënt, 180 video’s en 4,5 miljoen bezoekers per maand, is Thuisarts.nl dé medische informatiebron voor iedereen, gezond of ziek. De kracht zit in de betrouwbaarheid (gebaseerd op richtlijnen) en toegankelijkheid (het onlangs ontvangen Waarmerk Drempelvrij). Maar het succes van Thuisarts.nl is vooral te danken onze ambassadeurs, de 10.000 huisartsen die het dagelijks gebruiken en promoten. Dank daarvoor.

Thuisarts.nl ontwikkelt door. Er zijn plannen voor verbreding van de content, vergroting van de toegankelijkheid en distributie via andere kanalen in de zorg. Behandelingen in het ziekenhuis en keuzehulpen komen erbij, er komt meer aandacht voor begrijpelijk taalniveau en laaggeletterden en vergroten van het bereik via andere kanalen in de zorg. Heeft u ideeën over hoe we Thuisarts.nl nog meer kunnen verbeteren? Mail uw suggesties naar info@thuisarts.nl.

Ton Drenthen, programmamanager Thuisarts.nl, schreef deze maand de gastcolumn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen