NHG Forum

Een beetje wetenschap is leuk en leerzaam

Gepubliceerd
3 april 2020
Onderzoek doen in de eigen praktijk, met andere collega’s nadenken over patiënten, inzicht krijgen in de beoordeling van effecten. Wetenschap bedrijven lijkt soms een ver-van-ons-bedshow, ingewikkeld, veel te moeilijk voor een gewone dokter en al helemaal niet leuk. Maar dat is een grote vergissing.
0 reacties

Een beetje wetenschap doen is namelijk wél leuk en kost niet veel tijd of inspanning. Bovendien draagt u samen met anderen bij aan de upgrade van dagelijkse kennis in de huisartsenpraktijk, kennis die direct bruikbaar is. De Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) van het NHG wil daar graag bij helpen.

Bij de CWO leert u hoe u het kaf van het koren kunt scheiden in de medische informatiestroom en kunt u met hulp een (klein) onderzoek opzetten als u daar tijd en energie voor heeft. Er zijn nog genoeg (niet-) alledaagse ziekten waar we te weinig over weten. Dat kan migraine zijn, voetklachten, de begeleiding van stervenden of de diagnostiek van een melanoom. Laat uw creativiteit de vrije loop. Binnen de CWO voeren we verhelderende gesprekken en helpen we elkaar bij het opzetten van onderzoek en het oplossen van problemen. Tijdens elke vergadering is er een deskundig adviseur aanwezig voor advies en verdieping van uw kennis.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen. Stuur een e-mail naar de voorzitter Gé Donker via cwo@nhg.org.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen