NHG Forum

Even schakelen [Column]

Gepubliceerd
2 augustus 2021
Ik schrijf deze column op de dag waarop na lange tijd ‘bijna alles weer kan in Nederland’. Terwijl sommigen zich vannacht direct onbevreesd in het uitgaansleven stortten, stond ik vanochtend nog wat onwennig bij de bakker. Moest ik in dit minuscule winkeltje nou wel of niet een mondkapje dragen? Ik moet duidelijk even schakelen.
0 reacties
Wendy Borneman
© Margot Scheerder

In de praktijk zijn we 2 weken geleden weer overgegaan op ons ‘oude’ spreekuurschema. Dat is even wennen voor ons en voor onze patiënten. Toen we bijna 1,5 jaar geleden noodgedwongen langere consulten invoerden, hield ik constant tijd over. Nu moet ik racend tegen de klok concluderen dat mijn vaste bezoekers en ik ondertussen geheel ingesteld zijn op die extra minuten.

Daarnaast melden zich heel wat patiënten die gedurende de coronatijd hun bezoekje uitgesteld blijken te hebben en nu met een verzameling klachten in mijn spreekkamer plaatsnemen. Meerdere keren per dag moet ik mensen verzoeken om voor de tweede helft van hun lijst een keer terug te komen.

Ook bij het NHG passen we ons na een jaar thuiswerken aan en zoeken we naar een nieuwe vorm. Dat valt nog niet mee. Als je de hele dag op kantoor zit te videobellen omdat je collega’s thuis zijn, had je net zo goed zelf ook thuis kunnen blijven. En met zijn vieren om de vergadertafel naar de 2 thuiswerkende mensen op het scherm kijken voelt ook een beetje raar.

In ‘het nieuwe normaal’ proberen we 2 werelden bij elkaar te brengen. Echt lekker mengen doet het nog niet. Ik schakel gewoon nog even door…

Wendy Borneman, voorzitter Raad van Bestuur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen