Nieuws

Fraaie en nuttige app over infectieziekten

Gepubliceerd
29 juni 2018
Dossier
De app LCI-richtlijnen biedt een schat aan informatie over besmettelijke ziekten. Deze gratis app is gemaakt door de Landelijke Coördinatie Infectieziektenbestrijding (LCI), onderdeel van het RIVM. LCI-richtlijnen bundelt de kennis over infectieziekten en is daardoor zeer geschikt als naslag. De app is fraai vormgegeven, nuttig en interactief.
0 reacties

Als je de app opent, verschijnt een mooi en overzichtelijk pallet van acht tegels. Het is in een oogopslag duidelijk wat daarachter te vinden is: behandeling en preventie. Handig is ook de zoekfunctie door alle hoofdstukken heen.

Kijk vooral naar de tegel ‘Publieksinformatie’ voor heldere, goed geschreven teksten over bijvoorbeeld bedwantsen, Chikungunya, de ziekte van Pfeiffer en het zwemmersoor. Een andere nuttige tegel is ‘Meldingsplichtige ziekten’. Ook hier staat weer een fraai en overzichtelijk aanbod, waarbij onder het rode klokje de belangrijkste informatie wordt samengevat.

De overzichtelijke layout van de app is helaas niet overal doorgevoerd. Achter de tegel ‘Richtlijnen en draaiboeken’ komen we terecht bij pdf’s van de website en die zijn moeilijker leesbaar.

De app wordt ongeveer driemaal per maand ververst, waardoor het Nieuws ook echt actueel is. Mocht u uzelf of uw collega’s willen testen, dan is er nog het onderdeel ‘Stappenplannen en quizzen’. U kunt hiermee zelfs een certificaat krijgen.

  • Naam: RIVM LCI-richtlijnen
  • Maker: RIVM
  • Doel: Informatie over (bestrijding van) infectieziekten ontsluiten
  • Platform: iOS, Android
  • Prijs: Gratis
  • Oordeel: ****

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen