NHG Forum

Frans Huygen-lezing

Gepubliceerd
10 september 2001

Samenvatting

31 oktober 2001 15.30 – 20.00 uur Auditorium UMC-St. Radboud Nijmegen

Bij deze vierde Frans Huygen-lezing zal het woord worden gegeven aan Sir Dennis Pereira Gray, hoogleraar huisartsgeneeskunde te Exeter en voormalig president of the College of General Practitioners in Engeland. De lezing zal de verhouding tussen universiteit en huisartsgeneeskunde tot thema hebben. Voorafgaand aan de lezing worden enkele korte voordrachten gehouden door prof.dr. F. Gribnau, lid van de raad van bestuur van het UMC St. Radboud, dr. T. Van Essen, huisarts en voorzitter van het NHG, en prof.dr. W. Van den Bosch, huisarts en verbonden aan zowel het NHG als de universiteit Nijmegen.

De Frans Huygen-lezing werd in 1992 in het leven geroepen door de ‘Corona’ van mensen die bij Huygen waren gepromoveerd. Na enkele jaren stilte zal de lezing nu weer tweejaarlijks worden georganiseerd. Financieel wordt dit evenement mogelijk gemaakt door de Frans Huygen Stichting, die de nalatenschap van Huygen beheert. De organisatie van de lezing ligt in handen van de Vakgroep Huisartsgeneeskunde van het UMC St. Radboud te Nijmegen.

Naast vertegenwoordigers van universiteit en huisartsgeneeskunde, zullen ook andere belangstellenden vanuit wetenschap en beleid worden uitgenodigd. Wilt ook u de lezing bijwonen, of wilt u meer informatie over de lezing, neem dan contact op met de secretaris van de Frans Huygen Stichting, tel. 024 – 361 63 32.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen