Nieuws

Frans Rutten wint Carel Bakx HartVaatHAG-prijs

Gepubliceerd
4 juli 2018
Op 1 juni was het dubbel feest voor Frans Rutten, huisarts in Rhenen. Op zijn eerste dag als hoogleraar kreeg hij ook de Carel Bakx HartVaatHag-prijs. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage levert aan de hart- en vaatzorg in de eerste lijn. Rutten ontwikkelde een website voor patiënten met hartfalen.
0 reacties

Net als Carel Bakx is Frans Rutten een echte bruggenbouwer met veel kennis. Zijn tomeloze energie bracht hem ertoe een website te maken met pakkende filmpjes en handige zelfhulptips voor patiënten met hartfalen. Hij is een man met een missie die graag kennis wil delen, zodat iedereen er voordeel van heeft. Rutten nam de prijs in ontvangst tijdens de HartVaatHAG-bijeenkomst van 1 juni 2018.

Bij de toekenning van de prijs let de jury speciaal op initiatieven met een multidisciplinaire benadering, een wetenschappelijke insteek en een centrale rol voor de patiënt. De jury bestaat uit Max Rubens, Tallip Tumkaya, Henk Schers en juryvoorzitter Kirsti Jakobs.

Carel Bakx was, tot zijn overlijden op 1 januari 2013, huisarts in Doesburg en als wetenschapper en docent verbonden aan het Radboudumc te Nijmegen. Zijn inspanningen en inzet voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg maakten diepe indruk op iedereen met wie hij samenwerkte. Carel was een van de landelijk bekende experts op het gebied van hart- en vaatziekten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen