Nieuws

Handige website Arts Portaal

Gepubliceerd
1 februari 2018
Dossier
Dit keer geen app-tip maar een website-tip: Arts Portaal, dé spreekuurassistent. Deze website is opgezet door twee huisartsen-in-opleiding uit Nijmegen, Thomas Mancini en Pim Keurlings. De site biedt een overzicht van handige links voor huisartsen die tijdens hun spreekuur met een vraag zitten. De website is onlangs volledig vernieuwd.
0 reacties
De visie van de makers lezen we op de site: ‘binnen twee kliks bij uw antwoord op de meest voorkomende vragen tijdens het spreekuur.’ De links zijn gegroepeerd op onderwerp. Zo zijn er kopjes voorlichting, opzoeken, kinderen, infectieziekten en acute zorg. Daarnaast komen er verschillende vakgebieden aan bod, zoals neurologie en gynaecologie. Inmiddels zijn ook een Aios Portaal en een Poh Portaal gelanceerd met een soortgelijke opzet.
Wij vinden dit een zeer handige website met werkende links, gecontroleerd door de bouwers, die overigens volledig onafhankelijk werken. De SBOH heeft hen eenmalig gesponsord, waardoor de site recent is geprofessionaliseerd. Het is goed te merken dat dit echt een site ‘van artsen voor artsen is’, we vinden eigenlijk geen onzinnige links.
Op het eerste gezicht lijken er wat veel voor de hand liggende links te staan die we ook rechtstreeks kunnen vinden of die al in onze favorieten staan, bijvoorbeeld links naar NHG-Standaarden of naar thuisarts.nl. Wat deze site echter nuttig maakt, zijn de directe links naar bijvoorbeeld het stroomschema anemie uit de NHG Standaard, de normaalwaarden voor adem- en hartfrequentie bij kinderen, de 4DKL, de MMSE en hulp bij de interpretatie van labwaardes. Daar heb je wat aan!
Kortom, wij zijn positief over Arts Portaal. De uitdaging voor de komende tijd is om de site uit te breiden, maar ervoor te zorgen dat hij niet te groot wordt en daarmee zijn doel voorbijschiet. De site is ook beschikbaar in een mobiele versie voor uw mobiel of tablet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen