Nieuws

Heert Dokterprijs 2018 naar ‘Nifedipine helpt niet bij chronische perniones’

Gepubliceerd
28 december 2018
Het artikel ‘Nifedipine helpt niet bij chronische perniones’ van Ibo Souwer en collega’s won de Heert Dokterprijs 2018 voor het beste onderzoeksartikel van het afgelopen jaar in Huisarts en Wetenschap. Hans Uijen, lid van de selectiecommissie, reikte de Heert Dokterprijs uit aan een blije Souwer tijdens het NHG-congres in Den Haag op 9 november 2018.
0 reacties

Huisartsen schrijven nifedipine vaak voor bij de behandeling van chronische perniones maar het middel helpt niet, zo betoogden Ibo Souwer en collega’s in hun winnende artikel. Gebruik van nifedipine bij chronische perniones heeft echter wel bijwerkingen. Daarom heeft nifedipine geen plaats bij de behandeling van winterhanden en -voeten.

De Heert Dokterprijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste onderzoeksartikel dat in H&W is gepubliceerd. Het gaat daarbij om zowel origineel Nederlands onderzoek als vertaald onderzoek. Het was dit keer een moeilijke beslissing voor de jury, want deze jaargang bevatte extra veel onderzoeksartikelen van hoog niveau. De andere genomineerden voor de Heert Dokterprijs 2018 waren: Juliette Parlevliet en collega’s met ‘Cognitieve achteruitgang bij oudere migranten’ en Judith Rietjens en collega’s met ‘Internationale definitie van advance care planning’.

Literatuur

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen