Nieuws

H&W-prijzen voor beste artikelen

Gepubliceerd
30 december 2019
Tijdens het NHG-Congres in november werden de Heert Dokterprijs en de Casuïstiekprijs van Huisarts en Wetenschap uitgereikt. Het artikel ‘Specifieke consultvaardigheden bij zorgmijders’ van Sicco Steenhuisen won de Casuïstiekprijs voor het beste casuïstiekartikel van afgelopen jaar. Het artikel ‘PsyScan: effectief hulpmiddel bij psychische klachten’ van Luc Gidding kreeg de Heert Dokterprijs voor het beste onderzoeksartikel.
0 reacties

Heert Dokterprijs

Bij het uitreiken van de Heert Dokterprijs aan Luc Gidding vertelde jurylid Loes Meijer dat de jury onder de indruk was van zijn werkwijze. Eerst uitgebreid onderzoek, vervolgens gesprekken in focusgroepen, verzameling van alle informatie en de ontwikkeling van het instrument PsyScan. Bijzonder is dat het instrument samen met patiënten en zorgverleners is ontwikkeld.

De andere genomineerden voor de Heert Dokterprijs 2019 waren Eefje de Bont, et al. met Een boekje brengt verbetering en Désiree Dorleijn, et al. met Corticosteroïdinjectie versus placebo bij heupartrose.

Casuïstiekprijs

Uit de handen van H&W-hoofdredacteur Ivo Smeele ontving Sicco Steenhuisen de Casuïstiekprijs voor zijn artikel over welke specifieke consultvaardigheden huisartsen nodig hebben bij zorgmijders. “Een onderwerp waar huisartsen in de dagelijkse praktijk vaak niet goed raad mee weten, dat nauw aansluit bij het thema complexe zorg, waar weinig literatuur over is en dat goed en toegankelijk is opgeschreven”, was het oordeel van de jury. Smeele riep op om bijzondere casus uit de praktijk naar H&W te sturen, zodat alle lezers van de opgedane kennis kunnen profiteren.

Voor de Casuïstiekprijs waren de andere genomineerden Erik van Gijssel met Let op kinderen van ouders met psychische problemen en Suzanne Bakker, et al. met Lokale behandeling van neuropatische pijn bij diabetes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen