Nieuws

Jan van Es-prijs naar CAT over transdermale toediening van oestrogenen

Gepubliceerd
24 juni 2022
Lieke Olijslagers won tijdens de NHG-Wetenschapsdag in Den Haag de Jan van Es-prijs 2022 met haar CAT over transdermale toediening van oestrogenen. De Jan van Es-prijs wordt jaarlijks toegekend aan de aios die de beste Critically Appraised Topic (CAT) over een onderzoek in de dagelijkse praktijk presenteert op de NHG-Wetenschapsdag.
Binnenkort wordt de CAT in H&W gepubliceerd.
0 reacties
Lieke Olijslagers wint de Jan van Es-prijs 2022
Lieke Olijslagers wint de Jan van Es-prijs 2022 met haar CAT over transdermale toediening van oestrogenen.
© Margot Scheerder

‘Het interessante aan deze CAT is dat er een NHG-Standaard is die hierover iets anders adviseert dan de informatie die op Thuisarts.nl staat en die al wat op de troepen vooruit loopt’, zegt Henk Schers (Radboudumc Nijmegen). ‘Een zeer relevant onderwerp voor de huisarts en actueel, met een goede discussie. Precies waar de CAT’s voor bedoeld zijn.’

Een jury beoordeelde 10-15 CAT’s, waarbij zij letten op de kwaliteit en de relevantie. Vier genomineerden presenteerden tijdens de NHG-Wetenschapsdag elk hun CAT. ‘Het belangrijkste daarbij is de interactie met het publiek’, vertelt Henk Schers. ‘Ze moeten in staat zijn om over hun CAT met het publiek een goede en kritische discussie te kunnen voeren.’ Lieke Olijslagers slaagde hier het best in.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen