Nieuws

Journaal-mijlpaal!

Gepubliceerd
4 januari 2017
Wekelijks publiceren we op onze website enkele bondige samenvattingen van recent onderzoek dat relevant is voor de Nederlandse huisarts. Een deel hiervan belandt in de rubriek ‘Journaal’, in de gedrukte versie van H&W. Onze lezers waarderen deze rubriek, en onze enthousiaste schrijvers zorgen ervoor dat u op de hoogte blijft.
Maar je hebt schrijvers en schrijvers. Aan de ene kant van het spectrum zien we de aios of huisarts die eens in zijn leven met veel zweet en tranen tot een mooie pennenvrucht komt. Aan de andere kant de begenadigde schrijver die schijnbaar moeiteloos het ene na het andere doorwrochte onderzoeksartikel tot 300 leesbare woorden weet terug te brengen.
Eén van onze vaste journaalschrijvers bereikte onlangs een mijlpaal. Van Tjerk Wiersma, voormalig huisarts in Friesland en senior medewerker van het NHG, ontvingen we onlangs zijn honderdste bijdrage! (Zie op pagina 4 ‘Liever dabigatran dan rivaroxaban?’.) De redactie is heel blij met de vlotte maar ook kritische pen van Tjerk. We zien vol verwachting uit naar de volgende honderd. En voor wie misschien is vergeten waarover Tjerk zoal schreef, geven we hieronder een bloemlezing:
  • Praten over seks op het werk (Huisarts Wet 2008;51:584)
  • Een nieuwe modeziekte in de kiem gesmoord (Huisarts 2008;51:112)
  • Patiënten uit de hel (Huisarts Wet 2013;56:4)
  • Laveren tussen betutteling en verwaarlozing (Huisarts Wet september 2014, digitaal)
  • Haperingen in de witte motor (Huisarts Wet 2015;58:61)
  • Hoe houden we de huisarts gezond? (Huisarts Wet 2016;59:335)

Hans van der Wouden

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen