Nieuws

Kankerspoken bestaan niet?

Gepubliceerd
11 november 2011
Kinderen wiens ouders kanker hebben, blijven vaak met vragen en twijfels zitten ondanks alle inspanningen om hen goed op te vangen. Vaak springen familieleden en vrienden in bij het opvangen van deze kinderen, maar er is nu ook een speciale website voor deze doelgroep: www.kankerspoken.nl.
De website kent een onderverdeling in drie leeftijdsgroepen (13 jaar) waarop de aangeboden informatie is aangepast. Aan de orde komt wat kanker is, wat al die onderzoeken en behandelingen precies inhouden en nog veel meer kwesties waarmee kinderen kunnen zitten. Er is een prikbord waarop kinderen tekeningen kunnen publiceren, kinderen kunnen communiceren met lotgenoten, er is een boekenlijst en er zijn tips. Ook kent de website een gedeelte voor ouders, familieleden, hulpverleners en leerkrachten, waar tips staan hoe je om kunt gaan met een kind die gehoord heeft dat zijn vader of moeder kanker heeft.
Deze onafhankelijke website is een initiatief van de Stichting Verdriet door je hoofd. Doelstelling is mensen die geconfronteerd worden met kanker te informeren, zodat zij beter met de situatie om kunnen gaan. De stichting richt zich met name op kinderen en ouders. Een mooi initiatief. Flyers zijn te bestellen via kankerspoken@gmail.com. (Just Eekhof)

Literatuur

  • 1.(www.kankerspoken.nl)

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen