NHG Forum

Kennisprogramma Huisartsgeneeskunde ZonMw

Gepubliceerd
5 november 2019
Het is belangrijk dat huisartsen toegang hebben tot de meest actuele kennis uit de wetenschap en de praktijk. Zo kunnen zij klachten en problemen van patiënten beantwoorden, van eenvoudig tot complex. Het Kennisprogramma Huisartsgeneeskunde van ZonMw faciliteert hierin door inzichtelijk te maken welke onderzoeksonderwerpen zorgprofessionals, patiënten en andere betrokkenen belangrijk vinden.
0 reacties

De basis van dit kennisprogramma is de Nationale Onderzoeksagenda Huisarts-geneeskunde, waarvan op initiatief van het NHG begin 2018 het eerste exemplaar werd aangeboden aan ZonMw.

Twee programmalijnen

Op verzoek van het ministerie van VWS ontwikkelt ZonMw op dit moment het Kennisprogramma Huisartsgeneeskunde. Dit gebeurt door aan te geven aan welke kennis behoefte is, welke kennis al beschikbaar is en wat de prioriteiten zijn. De concrete kennisvragen die uit de Nationale Onderzoeksagenda Huisartsgeneeskunde komen, zijn verdeeld in twee programmalijnen: enkelvoudige en complexe vragen. Er komen vier subsidieoproepen voor deze programma’s, waarvan de eerste in december. We houden u op de hoogte.

➤ ZonMW | Kennisprogramma huisartsgeneeskunde van start

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen