Nieuws

Medisch Contrast

Gepubliceerd
1 september 2017
‘De Nederlandse klaagcultuur draagt eraan bij dat alles altijd maar beter, groter en mooier moet, terwijl onze gezondheidszorg nu al steengoed is op veel terreinen. De zorg zou veel meer gewaardeerd worden als we ons zouden realiseren dat de zorg nu al beter ís. Beter dan elders.’
Femke Veldman werkte als tropenarts in Ghana, Zuid-Afrika en Malawi. Inmiddels is zij huisarts-in-opleiding in Utrecht. Na terugkomst in de Nederlandse gezondheidszorg verbaasde zij zich over de topzorg die in ziekenhuizen en bij de huisarts geleverd wordt en vooral over het gebrek aan waardering van deze zorg. Zij schreef het boek Medisch Contrast, waarin zij de verschillen in medische zorg laat zien tussen Afrika en Nederland. Met dit boek wil ze lezers de problemen in de Nederlandse gezondheidszorg laten relativeren. Om patiënten en zorgverleners weer in te laten zien hoe goed we het hebben in Nederland. Hoe alles wat wij als normaal beschouwen niet overal vanzelfsprekend is.
Het boek is onder andere interessant voor in de wachtkamer. Om de wachttijd bij de dokter mee te vullen en te relativeren. En voor wie eenmaal begonnen is met lezen, is een half uur wachten vast te kort. Hieronder volgt een hoofdstuk uit Medisch Contrast.
Danka Stuijver
gastredactielid H&W

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen