Praktijk

NHG-congres voor praktijkondersteuners op 31 oktober

Gepubliceerd
2 oktober 2013
De praktijkondersteuner is (bijna) niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk. Het NHG is zich daar al langer van bewust en vindt het belangrijk om – naast huisartsen – ook de doelgroep praktijkondersteuners te voorzien van evidence-based, bruikbare materialen en scholingen. Dat is een van de redenen dat het NHG vorig jaar mede-organisator werd van het Jaarcongres Praktijkondersteuning. Ook dit jaar organiseert het NHG samen met Bohn Stafleu van Loghum dit congres, dat zal plaatsvinden op donderdag 31 oktober 2013 in De Pijler in Lelystad.
Bemoeienis van het NHG met dit congres houdt in dat deelnemers inhoudelijk sterke lezingen en workshops krijgen voorgeschoteld. Onafhankelijk en op wetenschap gebaseerd, maar ook praktisch. De congrescommissie heeft hard gewerkt om een programma te bieden dat uw praktijkondersteuner inspiratie zal bieden voor een geheel nieuwe werkwijze of benadering; of tot reflectie op bestaande werkwijzen. Sommige workshops zijn gericht op de meer ervaren praktijkondersteuners, andere op startende POH’s.
Na een inleiding van onder meer NHG-bestuursvoorzitter Rob Dijkstra kan uw praktijkondersteuner kiezen uit diverse workshops. Natuurlijk komt de veranderde NHG-Standaard Diabetes aan de orde, net als andere belangrijke aandachtsterreinen voor praktijkondersteuners, zoals cardiovasculair risicomanagement, astma/COPD, ouderenzorg en stoppen met roken. Maar ook minder voor de hand liggende thema’s komen aan de orde: nierfunctiestoornissen, seksuele problematiek, oogproblemen bij ouderen, registratie in het HIS, en zelfmanagement.Het volledige programma vindt u op deze website: www.bsl.nl/praktijkondersteuning.
Het NHG ziet ernaar uit om uw praktijkondersteuner te ontmoeten tijdens dit congres!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen