NHG Forum

NHG Kenniscentrum [Column Karen de Bruijn]

Gepubliceerd
2 juli 2019
Van professionaliseren gaat mijn hart sneller kloppen. Ik vind het heerlijk om iets wat niet lekker loopt te verbeteren, zodat het sneller kan, of liever nog: met een beter resultaat. Als NHG-directeur bedrijfsvoering ben ik verantwoordelijk voor interne zaken, zoals financiën, goed gekwalificeerde medewerkers aantrekken en behouden, een prettige werkplek, en effectieve werkprocessen in de hele organisatie. Maar mijn blik is vooral ook naar buiten gericht, naar de leden: we willen de ICT moderniseren en snel maar weloverwogen onze kennis delen.
0 reacties
Karen de Bruijn
© Margot Scheerder

Uit onderzoek blijkt dat een fijne werkomgeving een niet te onderschatten effect heeft op medewerkers. In de kennisintensieve organisatie die we zijn, is een goed ingerichte, inspirerende werkomgeving hard nodig. De oude kantoortuin met de slechte akoestiek hebben we achter ons gelaten. Eind januari is ons kantoor verbouwd, waardoor ongestoord werken aan bijvoorbeeld een richtlijntekst een stuk gemakkelijker is geworden, maar ook kennis delen en samenwerken. De verschillend ingerichte informele overlegplekken nodigen uit tot sparren met een collega. Een groot deel van ons werk bestaat immers uit praten, even afstemmen met een andere huisarts-expert. Van buiten het NHG merkten we dat er uit veel hoeken vragen op ons afkomen, en dat we niet altijd optimaal ingericht zijn om deze vragen te beantwoorden. Het duurt vaak even voor de vraag op de juiste plek belandt.

Daarom richten we een NHG Kenniscentrum in, dat ervoor gaat zorgen dat uw vragen sneller en efficiënter beantwoord kunnen worden. We willen een goed geolied ondersteuningsapparaat, dat de inhoudelijke belangen van de huisarts centraal in het vizier heeft.

Karen de Bruijn, NHG-directeur bedrijfsvoering, schreef deze maand de gastcolumn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen