Nieuws

NHG-Wetenschapsdag 2022 in het teken van datagedreven zorg

Gepubliceerd
10 mei 2022
We beschikken over steeds meer data, ook in de huisartsenzorg. Hoe kunnen we die data zo goed mogelijk en op een veilige manier gebruiken? Dat is het thema van de NHG-Wetenschapsdag 2022. Wilt u hier meer over weten? Kom dan op vrijdag 10 juni naar Den Haag. Daar kunt u zich verdiepen in proactieve huisartsenzorg, gebaseerd op data.
0 reacties
NHG-Wetenschapsdag 10-05-2022
© Shutterstock

Praktische informatie 

  • Datum: 10 juni 2022 
  • Tijd: 9.30 - 17:30 uur 
  • Locatie: Universiteit Leiden, locatie Wijnhaven, Turfmarkt 99, 2511 DC Den Haag 
  • Meer informatie: nhgwetenschapsdag.nl

Huisarts in actie: data in de hoofdrol?

Ieder jaar organiseert het Nederlands Huisartsen Genootschap, in samenwerking met een van de afdelingen huisartsgeneeskunde, de NHG-Wetenschapsdag. Hier presenteren auteurs het recentste huisartsgeneeskundig onderzoek en wat dit betekent voor de praktijk. Dit jaar werkt het NHG samen met de afdeling Public Health Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC. Het thema is: proactieve huisartsenzorg, gebaseerd op data. 

Beter gebruikmaken van HIS

Het grootschalig gebruik van data in de huisartsenzorg roept veel vragen op. Hoe kunnen we beter gebruikmaken van onze HIS-gegevens? Welke methode van kunstmatige intelligentie kunnen we inzetten? Welke methodologie is nodig voor analyse van data, bijvoorbeeld in de zorg voor jeugd en ouderen of patiënten met hart- en vaatziekten? Hoe kunnen we ‘open tekst’ op een systematische manier gebruiken voor onderzoek? Wat leveren al deze data en methoden ons op aan bruikbare kennis voor de praktijk?

Inspirerende lezingen

De NHG-Wetenschapsdag biedt inspirerende plenaire lezingen. Verder zijn er workshops over methodologie, open science en leiderschap, en presentaties van wetenschappelijk onderzoek. Ook is er volop ruimte voor discussie en voor de vertaling naar de (toekomstige?) praktijk van alledag. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen