NHG Forum

Nieuwe e-learning Acute psychiatrie

Gepubliceerd
4 juni 2019
Het NHG heeft een nieuwe e-learning over acute psychiatrie ontwikkeld, de PIN Acute psychiatrie. Deze individuele nascholing is gebaseerd op meerdere NHG-Standaarden, GGZ-richtlijnen en Handboeken Psychiatrie.
0 reacties

Raffy Can, een student van 21 jaar, gedraagt zich sinds gisteren erg vreemd. In de familie-app stuurt hij aanhoudend vreemde berichten. Ook heeft hij midden in de nacht zijn zus gebeld. Hij is dwingend en wil antwoorden. Volgens zijn broer, die gebeld heeft met de huisartsenpost, heeft Raffy de afgelopen dagen weinig geslapen. Hij gebruikt geen drugs en is niet agressief. U treft hem aan het einde van de avond in zijn studentenflat. Hoe benadert u hem? Hoe pakt u de diagnose aan en welke rol ziet u voor het systeem?

Deze vragen behandelt de nieuwe e-learning (PIN) Acute psychiatrie. Ook een vermoeden van intoxicatie bij verwardheid van ouderen en andere casuïstiek komen aan bod. Alle casussen in de PIN zijn aangereikt door NHG-leden. U vindt de e-learning in de NHG-Webwinkel of in uw NHG-Leeromgeving.

Cartoon uit de PIN, door Marcel Jurriëns.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen