Nieuws

Nieuwe redactieleden en een juniorredactielid gevraagd

Gepubliceerd
10 december 2002

Elke maand een nieuwe H&W maken is ongeveer het leukste wat een huisarts of onderzoeker kan doen – naast gewoon dokter zijn of onderzoek doen. De redactie leest en beoordeelt vele manuscripten, schrijft journaalstukjes en commentaren en bedenkt plannen hoe we H&W verder kunnen verbeteren. Elk jaar treedt er een redactielid af en elke twee jaar komen er twee nieuwe redactieleden bij. De redactie van H&W heeft per mei 2003 plaats voor twee nieuwe redactieleden en één juniorredactielid.

Taken redactieleden

  • Redactieleden beoordelen binnengekomen manuscripten en bespreken deze beoordelingen in de maandelijkse vergadering (derde donderdag van de maand van 17.30-21.00 uur).
  • Ze begeleiden auteurs bij het herschrijven van manuscripten.
  • We verwachten van redactieleden dat ze geregeld journaalstukjes en ten minste één commentaar per jaar schrijven.
  • Redactieleden leveren met nieuwe ideeën over inhoud en samenstelling van H&W een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van ons wetenschappelijke tijdschrift.

Eisen

  • Zin in schrijven en een kritische geest zijn de belangrijkste vereisten. We willen graag naast een onderzoeker ook een praktiserend huisarts benoemen. Ervaring met het beoordelen en publiceren van wetenschappelijke literatuur en/of het geven van onderwijs is gewenst. Al met al zijn redactieleden vier uur per week voor H&W aan het lezen en schrijven.
  • Redactieleden dienen lid van het NHG te zijn. Redactieleden krijgen een vergoeding.

Juniorredactielid

Als juniorredactielid zoeken we een enthousiaste jonge huisarts/onderzoeker die het leuk vindt om te (leren) schrijven. We denken daarbij aan aanstormend talent dat zich niet voor vijf jaar vast wil leggen, maar wel ervaring wil opdoen met het beoordelen van manuscripten en het maken van een wetenschappelijk tijdschrift. De voorzitter van de redactiecommissie zal hem of haar intensief begeleiden.

Procedure

De sollicitatiecommissie bestaat uit Joost Zaat, Henriëtte van der Horst, Henk van Weert (redactieleden) en Ted van Essen (NHG-bestuur). Redactieleden hebben een zittingstermijn van vijf jaar, die ingaat na officiële benoeming door het ledencongres in december 2003. Het juniorredactielid verbindt zich voor twee jaar en wordt niet officieel benoemd. Verdere informatie kunt u krijgen bij Joost Zaat (tel. 0299-660130 (privé) of 030-2881700 (redactie) of per e-mail: j.zaat@chello.nl) Sollicitatiebrieven voorzien van een curriculum vitae – indien van toepassing met een lijst van belangrijkste publicaties – kunt u voor 15 januari sturen aan Redactie H&W, postbus 3231, 3502 GE Utrecht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen