Praktijk

Ondertussen in TPO…

Gepubliceerd
5 augustus 2014
Redactielid Annemieke de Jong schrijft in haar redactioneel over de ‘participatiesamenleving’ en de gevolgen voor de zorg. Hoe moeten we dat ‘meedoen’ en de ‘eigen verantwoordelijkheid nemen’ opvatten in de praktijk? Hoe verschuiven we het ‘zorgen voor’ (patiëntenzorg) naar ‘zorgen dat’ (de patiënt zijn gezondheid managet)?

Fractuurpreventie

We hebben zowel een nascholing van Paola Gerritsen over fractuurpreventie in de eerste lijn als een interview met Monique Troost over het opzetten van een DBC Osteoporose in Twente.

Nieuwe geneesmiddelen

Zamire Damen et al. staan stil bij de rol van de praktijkondersteuner bij de keuze van nieuwe geneesmiddelen. De huisarts schrijft natuurlijk voor, maar de poh heeft wel degelijk invloed. En hoe zorg je dat de farmaceutische industrie niet te veel invloed krijgt op de poh?
Dick Bijl schrijft in een nascholing over de zin en de onzin van visolievetzuren en cardiovasculaire incidenten.

CVRM en ouderen

Eric Lambermon maakt met een stroomdiagram inzichtelijk dat de cardiovasculaire streefwaarden bij ouderen kunnen verschillen per patiënt. Het gaat om individuele streefwaarden specifiek voor ouderen op basis van patiëntkenmerken. Door dit stroomdiagram te gebruiken kan de poh’er voorkomen dat er voor de kwetsbare ouderen te lage streefwaarden gehanteerd worden.

Nieuwsgierig?

Dit is maar een kleine greep uit de inhoud. Dus heeft uw praktijkondersteuner nog geen abonnement? Vraag dan een proefexemplaar aan en bezoek ook eens de website www.tijdschriftpraktijkondersteuning.nl. Het Tijdschrift voor praktijkondersteuning is een gezamenlijke uitgave van het NHG en Bohn Stafleu van Loghum. Het verschijnt tweemaandelijks en kost € 81,00 per jaar (print en online toegang).
Meer informatie: Klantenservice Bohn Stafleu van Loghum, Postbus 246, 3990 GA Houten. Telefoon (030) 6383736, www.bsl.nl .

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen