Nieuws

Podcast: augustus 2021

Gepubliceerd
3 augustus 2021
De behandeling van urine-incontinentie bij vrouwen blijkt met een app net zo goed te werken als de standaardzorg van de huisarts. Huisartsen hebben met deze app een nieuwe, bewezen werkzame behandeloptie in handen. Wat is het succes achter de URinControl-app?
0 reacties

De app voor zelfmanagement van urine-incontinentie bij vrouwen verlaagt drempels tot de zorg, verbetert de therapietrouw en zorgt voor kostenvermindering. De URinControl-app is kosteloos beschikbaar voor alle vrouwen met stress-, aandrang- en gemengde incontinentie. Tessa Dijksman gaat met Anne Loohuis en Nienke Wessels in gesprek over de app.

Wel of geen injectie bij een rughernia? Over deze vraag gaan Marco Krukerink en Wilma Spinnewijn in discussie. Wilma Spinnewijn schreef een PEARL over het effect van epidurale corticosteroïdinjecties. De slotsom: het advies uit de NHG-Standaard om patiënten met een LRS niet voor behandeling met epidurale corticosteroïdinjecties te verwijzen blijft op basis van deze cochranereview bestaan. Ook besteden we deze maand uitgebreid aandacht aan de nieuwe NHG-Standaard COVID-19. De diagnostiek en behandeling van COVID-19 in de acute fase staan centraal. Femke Veldman en Mascha Loogman bespreken de belangrijkste onderdelen van de standaard: van saturatie tot het verrichten van diagnostiek en van de PCR-test tot de medicamenteuze behandelopties.

Linn Dobrowolski en Tessa Dijksman sluiten deze podcast af met een bespreking van een selectie van de nieuwsberichten uit H&W 2021-8. 

Reageren op onze pilot?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen