Nieuws

Podcast: januari 2023

Gepubliceerd
3 januari 2023
Welke oorzaken van excessief huilen bij zuigelingen zijn bewezen? Wat is de invloed van psychische problemen bij ouders? En vooral: hoe kunnen ouders met een huilbaby het beste geholpen worden? Deze en vele andere vragen komen aan bod in de H&W-podcast van januari.
0 reacties

Kinderarts Ineke de Kruijff en huisarts Milou Croes deden beiden onderzoek naar huilbaby’s. In ruim een halfuur gaat Tessa Dijksman met hen in gesprek over de medische oorzaken en mogelijke oorzaken en interventies. Ook bespreken zij dat een gezamenlijk zorgnetwerk, waarin huisarts, jeugd- en kinderarts makkelijk kunnen verwijzen naar bijvoorbeeld logopedisten en IMH-specialisten, van groot belang is.

Deze maand besteden we ook aandacht aan alcoholgebruik onder jongeren. Kinderarts prof. dr Nico van der Lely bespreekt in deze podcast met Femke Veldman zijn zorgen over de hoeveelheid (sterke) drank die jonge kinderen al drinken. Hij legt uit wat dit betekent voor hersencellen, spieren, maar ook welke invloed dit drinkgedrag heeft op het ontstaan van depressieve klachten.

Ten slotte bespreken Marco Krukerink en Femke Veldman de nieuwsitems van deze maand, die alle 4 in het teken van het themanummer Kijk op het kind over kinderen gaan. Zij hebben het onder meer over glutenallergie en het effect van de HPV-vaccinatie.

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn ook te beluisteren via uw favoriete podcast-app.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen