Nieuws

Podcast: Kinderen met koorts op kinderdagverblijven, steun bij stoppen met roken op het werk en intermitterende torsio testis – juni 2020

Gepubliceerd
2 juni 2020
Kinderen van 0 tot 4 jaar hebben vaak koorts, kinderen op kinderdagverblijven nog veel vaker. Voor leidsters en ouders is inmiddels via Thuisarts.nl educatiemateriaal beschikbaar over hoe te handelen bij koorts. Kirsten Peetoom gaat hierover in gesprek met Femke Veldman.
0 reacties

Beluister de podcast over fever phobia of beluister de volledige podcast van juni 2020.

Tessa Dijksman en Linn Dobrowolski bespreken het laatste H&W nieuws, onder meer over het gebruik van macroliden tijdens de zwangerschap en de relatie tussen een zittend bestaan en depressieve klachten bij adolescenten. 

Daarna gaat Pim Keurlings in gesprek met Linn Dobrowolski over intermitterende torsio testis (ITT). Het is belangrijk om deze diagnose te herkennen, omdat ITT een belangrijke voorspeller is voor het optreden van een (irreversibele) torsio testis in de toekomst. Pim Keurlings geeft als hoofdboodschap mee dat het belangrijk is om bij acute scrotale pijn aan deze diagnose te denken en snel te verwijzen naar de uroloog. Dit kan helpen om morbiditeit en verminderde vruchtbaarheid te voorkomen. 

Puck Nagtzaam gaat met Femke Veldman in gesprek over de rol die het werk kan spelen bij de slagingskans op stoppen met roken. De werkvloer is een veelbelovende plek voor stoppen-met-rokeninterventies. De steun van collega’s heeft een positief effect, ook op de langere termijn. 

Reageren op onze pilot? Mail naar redactie@nhg.org

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen