Nieuws

Podcast: mei 2023

Gepubliceerd
2 mei 2023
Meer aandacht voor de persoon en minder medicalisering. Dat is de insteek van het opiniestuk van Lucassen et al. over de nieuwe visie ‘Huisartsenzorg voor patiënten met psychische problematiek’. Beluister zijn pleidooi voor meer persoonlijke aandacht voor de patiënt.
0 reacties

De visie ‘Huisartsenzorg voor patiënten met psychische problematiek’ is een belangrijk begin voor het omschrijven van huisartsenzorg voor mensen met psychische problemen, maar voorziet de huisarts in de spreekkamer nog niet van een echte leidraad. In 20 minuten bevraagt Femke Veldman Peter Lucassen over wat volgens hem de belangrijkste insteek zou moeten zijn. Beluister zijn pleidooi om vooral naar het persoonlijke verhaal van de patiënt te luisteren

Linn Dobrowolski gaat in dit derde interview in de duurzaamheidsreeks van H&W in gesprek met Dennis Pot. Luister in drie kwartier hoe hij een aantal jaren geleden begon te pionieren en zijn praktijk inmiddels de titel ‘CO2-neutrale huisartsenpraktijk’ heeft toegeëigend. Een aanstekelijk en enthousiasmerend interview om zelf ook de nodige duurzaamheidsstappen te verwezenlijken. 

Ten slotte bespreken Marco Krukerink en Femke Veldman de nieuwsitems van deze maand over onder meer laxantiavoorschriften bij opiaten, lichaamsbeweging helpt bij symptomen van Parkinson, effectieve interventies tegen MRSA bij impertigo en het tijdig en juist informeren van ouders bij een afwijkende hielprikuitslag.

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn ook te beluisteren via uw favoriete podcast-app.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen