Nieuws

Podcast: Over de communicatie met patiënten met SOLK-klachten en de diagnostiek en behandeling van premature ovariële insufficiëntie – augustus 2020

Gepubliceerd
10 augustus 2020
Bij 1 op de 100 vrouwen begint de menopauze voor het 40e levensjaar. Men spreekt dan van premature ovariële insufficiëntie (POI). Een tijdige diagnose is belangrijk voor vrouwen met een kinderwens, maar een al te snelle diagnose kan zorgen voor onnodige ongerustheid. Huisartsen kunnen dit voorkomen door adequaat bloedonderzoek aan te vragen en dit deskundig te interpreteren.
0 reacties

Beluister de podcast van augustus

Chantal Snijders bespreekt met Juul Houwen de benodigde communicatieve vaardigheden van de huisarts bij patiënten met SOLK-klachten. Veel huisartsen vinden SOLK-consulten uitdagend en ervaren problemen in de communicatie met patiënten met SOLK. Welke tips heeft Juul voor ons, juist voor deze lastige consulten? 

Femke Veldman gaat in gesprek met Annemarie Sliedrecht, kaderhuisarts urogynaecologie, over premature ovariële insufficiëntie (POI). Zij bespreken de diagnostiek en behandeling van POI. Of is het een premature diagnose?  

Reageren op onze pilot?

Mail naar redactie@nhg.org.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen