Nieuws

Podcast: overtijdbehandeling en ervaringen van patiënten na een klacht over de huisarts – september 2020

Gepubliceerd
1 september 2020
Medicamenteuze overtijdbehandeling kan effectief en veilig via de huisarts plaatsvinden. In de nascholing en podcast komt aan bod hoe je dit als huisarts aanpakt en wat de randvoorwaarden zijn. Auteur Peter Leusink gaat onder andere in op de 3 consulten: besluitvorming en termijnbepaling, instructies bij de behandeling en nazorg.
0 reacties

Beluister de podcast van september.

In het interview dat Tessa Dijksman met Peter Leusink heeft over de medicamenteuze overtijdbehandeling komen hele concrete leerpunten aan bod. Naast een stukje historie bespreken ze hoe je de overtijdbehandeling aanpakt en waar je op moet letten. Die aanpak bestaat uit 3 consulten, vertelt Leusink. Ook bijwerkingen en nazorg worden uitgebreid besproken.

Mensen hopen dat er ‘iets gedaan wordt’ met hun klacht over de huisartsenzorg. Dat is de conclusie van het onderzoek dat Nivel hield onder 14 mensen die een klachtenprocedure hadden doorlopen bij een huisartsenpraktijk of -post. Femke Veldman bespreekt met onderzoeker Roland Friele onder meer hoe huisartsen het best kunnen handelen bij een klacht. En ook waarom de eerste reactie zo belangrijk is.

Reageren op onze pilot?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen