Nieuws

Podcast: september 2021

Gepubliceerd
7 september 2021
Een patiënt neemt altijd zijn of haar familieomstandigheden mee naar de spreekkamer en het is nuttig om daar aandacht aan te besteden. Persoonlijke zorg is niet voor niets een belangrijke waarde in de huisartsgeneeskunde. Een systeemtherapeutische benadering, zoals Contextuele Therapie, biedt daarbij praktische en toepasbare handvatten.
0 reacties

Een systeemtherapeutische benadering zoals Contextuele Therapie is goed toepasbaar in de praktijk en maakt het werken bevredigender. Maar hoe pak je dat aan en bouw je dit in de korte duur van een consult in? Aan de hand van verschillende casussen bespreken Joke van Ballegooijen, Chantal van Wijngaarden en Femke Veldman de meerwaarde van Contextuele Therapie.

Feedback gevraagd

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over de H&W-podcast. Heb je tips? Suggesties? Wat spreekt jou het meest aan? Kort en krachtig? Langer en verdiepend? En ben je mogelijk geïnteresseerd in accreditatie naar aanleiding van de podcast?

Wij hebben een korte vragenlijst opgesteld en horen graag jouw feedback. Het invullen kost je ongeveer 5 minuten. We zijn je erg dankbaar voor je feedback!

Deze maand gaat Linn Dobrowolski in gesprek met huisarts Jan van Bergen. Hij heeft een lange en indrukwekkende carrière opgebouwd, waarin soa, hiv en seksualiteit de leidende thema’s zijn. Hij verlaat nu het veld, met in ieder geval 2 boodschappen voor zijn collega’s. De ene is dat het waardevol is als zij met hun patiënten praten over seksualiteit, en dat daarbij hoort dat ze luisteren en doorvragen. De tweede is dat ze een kritische blik moeten behouden op onderdiagnostiek bij hiv en overdiagnostiek bij mycoplasma en chlamydia. 

Linn Dobrowolski en Tessa Dijksman bespreken deze maand de nieuwsberichten uit H&W 2021-9, waarin zij ook stilstaan bij het thema ‘duurzaamheid in de zorg’. Ook H&W besteedt daar in september, net als diverse andere (internationale) medische tijdschriften, aandacht aan. 

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen