Nieuws

Podcast: september 2022

Gepubliceerd
6 september 2022
Veel kinderen ervaren ‘procedureel leed’: angst, pijn en verzet tijdens medische verrichtingen. In deze septemberaflevering van de H&W-podcast gaan we hier dieper op in. Daarnaast duiken we de geschiedenis in: hoe deden dokters hun werk in tijden van cholera, de pokken en de Spaanse griep?
0 reacties

Piet Leroy, kinderarts-intensivist, gaat in deze podcast in gesprek met Marco Krukerink over medische verrichtingen bij kinderen. Angst, pijn en verzet hebben een grote invloed op het vertrouwen, en dat van hun ouders, in de medische zorg. Verschillende technieken om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden zijn verenigd in een multimodale aanpak, de zogeheten ‘procedurele comfortzorg’. Welke technieken kun je zoal inzetten?

Femke Veldman duikt met Mely van Malenstein het verleden in. De COVID-19­-pandemie heeft de dagelijkse praktijk voor huisartsen blijvend veranderd. Hoe deden dokters hun werk tijdens eerdere pandemieën? Wat waren hun ervaringen en wat schreven ze daarover? In deze historische uiteenzetting hoort u hier alles over.

Daarnaast bespreken Marco Krukerink en Linn Dobrowolski de 6 nieuwsberichten van het septembernummer. Zij bespreken onder meer artikelen over degeneratieve knieaandoeningen, het verband tussen luchtvervuiling en cva’s en de behandeling van parodontitis.

Reageren op onze podcast?

Mail naar redactie@nhg.org.

Meer podcasts van H&W beluisteren?

Alle H&W Podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcast-app en huisartspodcast.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen