Praktijk

Praktijkinnovatie herhalingsreceptuur: On-line bestellen van recepten

Gepubliceerd
10 mei 2003

Eenieder kiest zijn eigen oplossing voor de herhalingsreceptuur. Wij hebben er een nieuwe bij. Voor zover ons bekend uniek in Nederland. In het kort de procedure: _ De huisarts spreekt met de patiënt af welke medicatie hoe vaak kan worden herhaald, legt dit vast in de module ‘chronische medicatie’ en ruitert de patiënt.

  • De patiënt krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord en kan vanaf dat moment on-line bestellen.
  • Bestellen gaat via onze site, waar onder het kopje ‘herhaalreceptuur/ on-line bestellen’ kan worden ingelogd. De patiënt krijgt in beeld welke medicatie kan worden besteld en kan de bestelling plaatsen door de medicatie aan te klikken. In beeld verschijnt welke medicijnen hij/zij kan afhalen bij de apotheek of eventueel kan laten bezorgen.
  • Staat de teller op nul, dan wordt de patiënt verzocht weer contact op te nemen met de huisarts.
  • De apotheek ontvangt de recepten en verwerkt deze.
  • De gegevens worden eens in de twee weken geactualiseerd, waarbij de gegevens van de geruiterde patiënt vanuit de module ‘chronische medicatie’ in het HIS worden overgebracht naar de site.
Kortom: minder telefoonverkeer, een verantwoord voorschrijven van chronische medicatie, gebruikersgemak, gebruik van moderne hulpmiddelen en minimale administratieve handelingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Verder lezen