Nieuws

Schimmelepidemie op basisschool

Gepubliceerd
10 januari 2001

Epidemische verheffingen van schimmels komen op basisscholen waarschijnlijk geregeld voor. In enkele maanden tijd werden op een basisschool 37 kinderen met een schimmel (Trichophyton tonsurans, meestal in het hoofdhalsgebied) ontdekt. 1 Ook na de eerste analyse duurde de epidemie voort. Omdat een infectie met deze schimmelsoort in principe tot permanente kaalheid kan leiden is er een protocol bestemd voor basisscholen uitgegeven door het Landelijk Centrum voor Infectieziekten. Vragen of klasgenootjes ook last hebben als kinderen met rode vlekken op het spreekuur komen, is dus zinvol. (JZ)

Literatuur

  • 1.Hoebe CJPA, et al. Een hardnekkige epidemie van tinea corporis op een Nederlandse basisschool: het opduiken van Inf Bull 2000;11:192-6.

Reacties (3)

Annet Sollie 3 februari 2020

Beste collega, dit is een artikel uit 2001, er lijkt tekst te ontbreken. We zoeken het na. 

Annet Sollie eind-redacteur e-health

Annet Sollie 27 februari 2020

LS

We hebben het uitgezocht, de pdf die bij dit stukje hoort is helaas niet mee-gemigreerd van de oude naar de nieuwe website. We kijken of we het nog kunnen toevoegen. 

Annet Sollie eindredacteur e-health

Dokter 23 januari 2020

Prachtige zin: Epidemische verheffingen! 

Met Trichophyton tonsurans ben ik ook niet bekend, als ik het opzoek dan zie ik geen rode vlekken? Wat is nu de boodschap aan huisartsen?

Groet, Freya 

Verder lezen