Nieuws

Themanummer H&W 7 over 50 jaar huisartsopleiding

Gepubliceerd
1 juli 2021
De Nederlandse huisartsopleiding bestaat 50 jaar. Ter ere van deze mijlpaal brengen H&W en Huisartsopleiding Nederland in juli gezamenlijk een themanummer uit. Verschillende perspectieven van de opleiding komen daarin aan bod: onderwijskundig, filosofisch, organisatorisch, wetenschappelijk, praktisch, interprofessioneel, internationaal en uiteraard historisch. Naast terugblikken is er ook ruimte voor kijken naar de toekomst: wat en waar moet de huisartsopleiding vernieuwen, waar ontstaan kansrijke initiatieven?
0 reacties

Het themanummer is ingedeeld in 4 subthema’s: Leren, Opleiding in perspectief, Persoonlijke ontwikkeling en Opleiden. U kunt onder meer lezen over:

Heeft u de poster met de tijdlijn van de huisartsopleiding al gezien? Deze brengt op illustratieve wijze de ontwikkeling van de opleiding in beeld. De poster zit bij de gedrukte versie van het themanummer en is ook hier te zien en te downloaden.

Verder kunt u lezen over: EBM-onderwijs en leren van elkaar in de huisartsenpraktijk, Wat leren aiossen van de landelijke kennistoets?, Wat kunnen de medische vervolgopleidingen van elkaar leren?, De huisartsopleiding in een Europees perspectief, LHV, InEen en NHG willen meedenken over verbeteren curriculum huisartsopleiding, Medisch leiderschap als fundament van de opleiding, Empathie van de huisarts in wording, Observatie in de opleidingspraktijk, Handig worden, vaardig blijven, en nog veel meer

Kijk ook op de speciale pagina van Huisartsopleiding Nederland.

De gastredactie wenst u veel inspiratie en leesplezier.Gijs Baaten, Susanne Claessen, Roger Damoiseaux, Geurt Essers, Greetje Sagasser, Elbrig Pasma en Rick van Uum

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen