NHG Forum

Thuisarts.nl versterkt rol

Gepubliceerd
7 mei 2019
Met Thuisarts.nl nam het NHG in 2012 de regie over toegankelijke en onafhankelijke gezondheidsinformatie voor zorggebruikers in Nederland. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag, vele prijzen en bewezen effectiviteit in het afvangen van korte en telefonische huisartsconsulten, is de website van grote waarde voor de zorg in Nederland.
0 reacties
Conferentie Nederland Digitaal
© ECP

Om deze positie en autonomie ook in de toekomst te behouden, gaan we stappen zetten. Door het succes van Thuisarts.nl hebben we de kans om het kennisplatform bij uitstek voor alle zorggebruikers te worden.

We verkennen hoe we slimme samenwerkingen kunnen aangaan. Het NHG wil als inhoudelijk specialist regie houden over de inhoud, en wil voor de ontsluiting en personalisering van gezondheidsinformatie samenwerken met partners. Daarom nam het NHG op 21 maart deel aan Conferentie Nederland Digitaal. Daar hebben we verkend hoe Thuisarts.nl deze rol kan behouden en welke stappen we moeten nemen om ons voor te bereiden op de ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie.

Om altijd en overal digitaal beschikbaar te zijn, streven we naar Thuisarts.nl als ‘nutsvoorziening’ met structurele financiering of cofinanciering door de overheid. We zijn aanwezig daar waar de zorggebruiker of patiënt zich online bevindt, we zijn nog toegankelijker, en we ondersteunen de informatiebehoefte van de gebruiker – en daarmee van de zorgprofessional. Niet als een digitale dokter, die we in verschillende landen terrein zien winnen. Maar door de inzet van betrouwbare en toegankelijke online-informatie, die de persoonsgerichte, menselijke zorg versterkt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen