Richtlijn

Vier nieuwe ICPC-subcodes in het HIS

Gepubliceerd
30 september 2019
Per 1 oktober 2019 brengt het NHG vier nieuwe ICPC-subcodes uit om gezondheidsklachten, diagnoses, en soms ook processen en verrichtingen in de huisartsenpraktijk te coderen. Het gaat om codes voor palliatieve zorg, integrale complexe zorg, genderincongruentie en aanpassingsstoornis. Ook is de ICPC-thesaurus uitgebreid met nieuwe toegestane zoektermen, waaronder transgender en eikenprocessierups.
0 reacties
Rupsen
Eikenprocessierups is vanaf 1 oktober te vinden in de ICPC-thesaurus.

Nieuwe ICPC-subcodes

  • Palliatieve Zorg (A69.01)

  • Integrale complexe zorg (A69.02)

  • Genderincongruentie (P09.01)

  • Aanpassingsstoornis (P99.02)

Deze nieuwe subcodes en zoektermen zijn het resultaat van feedback aan het NHG door zowel individuele huisartsen als door de NHG-Verenigingsraad, werkgroepen voor NHG-Standaarden, kaderhuisartsen en andere expertgroepen. Alle wijzigingen zijn afgestemd met de ICPC-adviseur van het Radboud-UMC. Ook is rekening gehouden met het coderingssysteem dat de ziekenhuizen gebruiken (International Classification of Diseases (ICD)).

Wanneer staan ze in uw his?

De NHG-ICPC-zoekmachine is al voorzien van deze nieuwe subcodes en zoektermen (zie http://aut.nhg.org/icpczoek/). Zoeken ondersteund door uw eigen HIS kan zodra uw HIS-leverancier de vernieuwde ICPC-tabel heeft ingebouwd.

De vernieuwde tabellen en een compleet overzicht van alle wijzigingen zijn te downloaden via https://referentiemodel.nhg.org/tabellen/inkijkexemplaren.

Ook feedback geven?

Dit kan met een e-mail naar K.Njoo@nhg.org of via HAweb ‘ADEPD in de praktijk’. Met uw feedback blijven de ICPC-codes aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen