Nieuws

Vrouwen in de WONCA

Gepubliceerd
10 augustus 2001

Vrouwelijke huisartsen uit allerlei landen zijn erin geslaagd om Women's Health Issues tot een belangrijk onderdeel van het WON-CA-congres 2001 in Durban te maken. Op het WONCA-congres 2000 ontbraken vrouwelijke sprekers en onderwerpen over vrouwengezondheidszorg nog helemaal. Nu waren er enkele belangrijke vrouwelijke keynote speakers en diverse symposia en workshops over gender in relatie met ziekte en gezondheid. Tijdens het congres werd ook een WONCA Working Party, Women and Family Medicine opgericht. De groep gaat zich inzetten voor:

  • het vaststellen van de meest voorkomende problemen voor vrouwelijke patiënten en huisartsen in ontwikkelde en ontwikkelingslanden en het uitwisselen van ervaringen en oplossingen;
  • het ontwikkelen van beleid om binnen bestaande structuren vrouwelijke huisartsen te ondersteunen in hun opleiding, onderzoek, management en leiderschap;
  • het bieden van een forum om tijdens regionale en internationale WONCA-congressen informatie uit te wisselen over ontwikkelingen op het gebied van vrouwengezondheidszorg en vrouwelijke huisartsen.
Sylvie Lo Fo Wong, huisarts in Rotterdam en onderzoeker bij Vrouwenstudies Geneeskunde Nijmegen, vertegenwoordigt Nederland. Op het WONCA EUROPE-congres, dat in 2004 door het NHG wordt georganiseerd, zal uitgebreid aandacht worden besteed aan vrouwengezondheidszorg. (TLJ)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen