Nieuws

Websites

Gepubliceerd
10 maart 2004

  • Voor wie het gemist heeft: het Farmacotherapeutisch Kompas is via internet te benaderen (www.fk.cvz.nl). Voor praktijken met een breedband internetaansluiting is het zeer aan te bevelen een link in de werkbalk op te nemen. Nooit meer bladeren, razendsnel zoek je er van alles op. De website van het Diagnostisch Kompas is voor de zomer klaar.
  • Het Erfocentrum is een initiatief van de VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties betrokken bij erfelijke en/of aangeboren aandoeningen) en het Erasmus MC lanceerden begin dit jaar een website (www.zwangerwijzer.nl) over risico's in de zwangerschap: na 32 vragen volgt vanzelf een advies over risico's in de zwangerschap. Nuttig, maar je mag heel veel eigenlijk niet (zachte kaas en sla eten, de kattenbak verschonen, roken, drinken…).
  • Op zoek naar een fysiotherapeut voor bekkenbodemtherapie? De overkoepelende beroepsvereniging KNGF heeft een bijzonder register dat te raadplegen is op www.bekkenfysiotherapie.nl
  • Een analyse van fouten in de zorg kan helpen om de zorg te verbeteren. Patient safety is in de VS een belangrijk onderwerp geworden. Een website van de Agency for Healthcare, Research & Quality heeft een prima website met verhalen en daaruit te trekken lessen (webmm.ahrq.gov.). Hoewel de site Amerikaans is en zich een beetje te veel richt op WHBO en ziekenhuizen, is de site toch aanbevolen voor iedereen die zich met triage bezighoudt.
  • Nog een kwaliteitsverbeteraar. Het Bostonse Institute of Health Care Improvement heeft een aardige website (www.qualityhealthcare.org/QHC) met redelijk genuanceerde teksten over verbeteringen in de zorg: ‘There is no substitute for knowledge. The system is more complex and the problems more intractable than almost anybody predicted.’ (JZ)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen