Nieuws

Webtip ‘De Klimaat Dokter’

Gepubliceerd
7 september 2021
‘Als arts heb je een stem die serieus wordt genomen. Wil jij weten hoe je die kunt inzetten voor het klimaat? Daarbij gaan wij je helpen!’ aldus de homepage van deklimaatdokter.nl. De klimaatdokters en oprichters van deze website zijn 4 specialisten ouderengeneeskunde (in opleiding). De site biedt inspirerende voorbeelden van andere artsen en vooral ook veel praktische tips.
0 reacties

Deze overzichtelijke en strak vormgegeven website is verdeeld in een paar duidelijke onderdelen: de dokterstas, inspiratie en de patiëntenfolder.

Klimaatdokterstas

Hier vinden we vooral praktische tips over hoe je je huisartsenpraktijk en je privéleven ‘groen’ kunt maken en hoe je bijvoorbeeld groener kunt omgaan met fnanciële zaken zoals het kiezen van je bank, verzekeraar of pensioen. Bij de tips over het meekrijgen van je werkgever staat een compleet stappenplan en ook een verzameling aansprekende gifes. Leuk gedaan! Daadwerkelijk in actie komen? Daarvoor is een aparte pagina ingericht, kijk onder het kopje ‘luie stoel’. Het hoofdstuk ‘evidencebased medicine’ lijkt een goed voornemen, maar is nog niet gevuld.

Inspiratie

Bij het onderdeel ‘inspiratie’ zijn inspirerende interviews te vinden met een aantal (huis)artsen en adviseurs die speciale aandacht hebben voor klimaat en duurzaamheid, zowel privé als zakelijk.

Patiëntenfolder

Hier is een patiëntenfolder te downloaden waarmee je patiënten kunt stimuleren zo duurzaam mogelijk om te gaan met zorggebruik. Geschikt voor de zeer bewuste patiënt.

Eindoordeel

De Klimaat Dokter is een nobele website. Een site die een praktisch overzicht biedt van maatregelen die we als dokters kunnen nemen om onze zorg daadwerkelijk duurzaam te maken. Een belangrijk onderwerp in een opwarmend klimaat waarvan we de gevolgen inmiddels echt gaan voelen. De website is uitzonderlijk compleet en uitgebreid, maar blijf toch overzichtelijk. Het grootste manco is de missende onderbouwing (‘evidence’), wij roepen de makers op deze informatie snel aan te vullen. Verder zijn er hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes, maar ons eindoordeel is toch: een echte aanwinst!

Naam De Klimaat Dokter
Makers Anne Roosendaal, Esther Lugten, Florian Huiskes en Dagmar Keizer
Doel Artsen inspireren en helpen om zich vanuit hun rol in te zetten voor klimaat
Prijs Gratis
Oordeel ●●●●

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen