Nieuws

Webtip: Huidhuis

Gepubliceerd
27 december 2022
De website huidhuis.nl is ontwikkeld voor kinderen en tieners met een huidaandoening, en hun ouders, verzorgers en betrokken professionals. Het doel van de site is betrouwbare informatie geven aan deze kinderen en hun ouders/verzorgers, want ‘het hebben van kennis geeft regie’, aldus Suzanne Pasmans, 1 van de initiatiefnemers.
0 reacties

Prof. dr. Pasmans is hoogleraar Kinderdermatologie in het Erasmus MC en hoofd van het Centrum Kinderdermatologie. Samen met Wilco van Renselaar nam zij het initiatief voor deze site, die nu 10 jaar in de lucht is en geheel draait op giften en de inzet van vrijwilligers. Op de site is onder het kopje ‘Aandoeningen’ een lijst te vinden met zeldzame en minder zeldzame huidziekten. Per aandoening wordt kort en bondig beschreven wat de ziekte is, hoe deze ontstaat, wat de symptomen zijn, welke behandeling er mogelijk is en wat je er zelf aan kunt doen. Soms staan er foto’s bij de tekst, maar niet overal. Rechts in beeld zijn links te vinden met extra informatie en een kopje ‘Voor professionals’. Hier is bij een aantal ziektebeelden nuttige verdiepende informatie te vinden, ook voor huisartsen.

Onder het kopje ‘Thema’s’ staan aansprekende onderwerpen (onder andere de huidtherapeut, de dermatoloog, zon en huid, donkere huid, jeuk), maar helaas zijn de meeste daarvan nog niet uitgewerkt. De sectie ‘Artikelen’ omvat blogs van ouders, jongeren en zorgprofessionals. De informatie die hier te vinden is, bestaat grotendeels uit tekst (geen filmpjes) en is nog in ontwikkeling.

Huidhuis is een mooi en nuttig initiatief. Onze tips ter verbetering: graag zien we meer foto’s en filmmateriaal, en hier en daar aanpassingen in de tekst, zodat deze geschikter is voor de doelgroep. Ook is niet overal aangegeven wie de teksten geschreven heeft. Tip voor de huisarts: op de site wordt hier en daar verwezen naar dit handige online boekje: Common skin diseases in Africa. An illustrated guide (https://huidhuis.nl).

Naam Huidhuis.nl
Makers Stichting Huidhuis
Doel Informatie voor kinderen en tieners met een huidaandoening en hun ouders en betrokken zorgprofessionals
Platform Online
Prijs Gratis
Waardering ●●●●

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen