Nieuws

Webtip ‘Medischescholing.nl’

Gepubliceerd
4 maart 2019
De website Medischescholing.nl is opgezet door huisarts Kasper Maltha en basisarts Richard Supheert. Beiden zijn bijzonder geïnteresseerd in onderwijs, zoals te lezen is in het colofon. Eén van de slogans op de website is “13.000 huisartsen, 1500 aanbieders, 1 website”.
0 reacties

De bedoeling van de makers is het verzamelen van alle geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen in Nederland. Hun wens is om in de nabije toekomst nog meer achtergrondinformatie te plaatsen op de site, maar ook reviews van collega’s. Daarnaast moet het ook mogelijk worden om direct in te schrijven op nascholingen.

Op de beginpagina kun je direct zoeken op onderwerp en op postcode, voor scholingen in de buurt. Daaronder staan een aantal blokken met categorieën als Populair, Onze selectie, E-Learning, Gratis en Congressen. Via een uitgebreide zoekfunctie kunnen gebruikers de zoekresultaten filteren op bijvoorbeeld maximale prijs en afstand.

De makers van deze site geven aan dat geen enkele organisatie invloed heeft op de bedrijfsvoering of bijvoorbeeld de volgorde van de zoekresultaten. Aanbieders kunnen wel tegen een vergoeding cursussen extra laten uitlichten (kopje Uitgelicht/Populair).

Onze ervaringen

Deze website en bijbehorende app dienen een duidelijk doel en hebben daarmee ook potentie voor de Nederlandse huisarts: een duidelijk verzamelpunt van álle geaccrediteerde nascholingen. Cursussen die worden opgenomen op de site moeten geaccrediteerd zijn door het KNMG waarbij een van de voorwaarden is dat het onderwijs onafhankelijk is.

De website oogt compleet en is makkelijker doorzoekbaar. Onze kanttekeningen: hier en daar nog wat kleine foutjes, zoals een verkeerde tijd bij een nascholing en het niet terug kunnen springen naar de zoekresultaten bij het bekijken van een specifieke nascholing. Ook kan de zoekfunctie nog worden geoptimaliseerd; bij het zoeken op dermatologie komt bijvoorbeeld een cursus over huidkanker niet naar boven. Los van deze kleine opmerkingen, denken we dat met deze website en app er zeker een duidelijke doelgroep bediend wordt. Wij vinden dit een interessant en mooi concept en bevelen de site dan ook bij u aan.

Naam: Medischescholing.nl
Maker Kasper Maltha en Richard Supheert
Doel: 13.000 huisarten, 1500 aanbieders, 1 website
Prijs Gratis
Oordeel: ••••

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen